Turistlik yerlerdeki Carettaları koruyorlar


Turizm 23.06.2020 14:01:00 0
Turistlik yerlerdeki Carettaları koruyorlar

ANTALYA'NIN Kemer ve Manavgat ilçelerinde atlı jandarma timleri, göreve başladı. İyi derecede İngilizce bilen personelin görev aldığı atlı timler, sahillerde ve ören yerlerinde devriye görevi yapmaya başladı.

SAHİLLERDE DEVRİYE
Kemer sahillerinde 'Destan', 'Fırtına' ve 'Fora' adlı 3 at, subay ve astsubaydan oluşan 2 binici ve at bakıcısı 1 erle devriye geziyor. İlk görev yeri Çıralı ve Olympos sahilleri olan atlı jandarma timleri, vatandaşa için güven verdi. irken, neslinin tükenme tehlikesi olan caretta carettaların yuvalama alanı Çıralı Sahili'nde halka uyarılarda bulunuyor.

İNGİLİZCE BİLİYORLAR
Manavgat'ta Side başta olmak üzere turistik bölgelerinde de atlı jandarma timi sahaya indi. Jandarma Üstçavuş Hatice Özbek ve Jandarma Çavuş Mehmet Ali Oflu'dan oluşan 'Başak' ile 'Polat' isimli 2 atın yer aldığı tim, turizm bölgelerinde güvenliğin sağlanması için 28 Eylül'e kadar görev yapmaya başladı. İyi derecede İnilizce bilen askerler, araçla girilemeyen yerlerde görev yapacak.

Serik’te geleneksel yün eğirme geleneğini yaşatıyor Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan Ali Kara, geleneksel yöntemlerle yünü ipliğe dönüştürerek şapka ve çorap örüyor. Kara, el emeğiyle geçmişten gelen yün eğirme geleneğini yaşatmaya devam ediyor.
Antalya Aksu ve Isparta Aksu belediyeleri kardeş oldu Isparta Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman ve meclis üyeleri, Antalya Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ı ziyaret ederek iki isim kardeşi ilçe arasında iş birliği ve dayanışma mesajı verdi.
Bakan Işıkhan Isparta’da bir dizi ziyarette bulundu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Isparta’da Valilik, AK Parti İl Başkanlığı ve Belediye’yi ziyaret ederek iş dünyası temsilcileri, sendikalar, gençler ve kadın kuruluşlarıyla bir araya geldi; kentte istihdam ve sosyal politikala
Sivaslı yönetmenden dikkat çeken Broadway müzikali Dünyaca ünlü Broadway müzikali ''Jekyll & Hyde'' yeni prodüksiyonuyla ve yenilen kadrosuyla prömiyer yaptı.
TİMBİR 3 Yaşında: Dijital Medyada Kurumsallaşma Vurgusu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, birliğin 3. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, internet gazeteciliğinde kurumsallaşma ve etik habercilik adına önemli adımlar attıklarını belirt