Turizm için peş peşe iyi haberler


Turizm 18.07.2020 14:31:00 0
Turizm için peş peşe iyi haberler

Avrupa’da yasak konusunda ilk adımı atan İngiltere’den Antalya’ya ilk uçak indi. Rusya’da ise hava trafiği yeniden açıldı

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle zor bir süreç geçiren Antalya turizmi gelen peş peşe iyi haberlerle sevindi. Avrupa'da uçuş yasağının kaldırılması konusunda ilk adımı atan İngiltere'den Antalya'ya ilk uçak indi. İngiltere'den Antalya'ya 175 yolcu geldi. Pandemi sonrası Antalya'ya gelen ilk İngiliz turist kafilesi, termal kameralarda vücut ısısı ölçümlerinin ardından pasaport işlemlerini gerçekleştirdi. Asıl müjde ise en büyük turizm pazarı olan Rusya'dan geldi. 1 Ağustos'ta uçuşların yeniden başlamasını bekleyen sektör, tarihin iki hafta erkene alınmasının sevincini yaşadı.

ALMANYA VAR
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, "Beklenen bir karardı ancak bu kadar erken olacağını tahmin etmemiştim. En geç önümüzdeki hafta itibarıyla Rus misafirlerimizin kentimizde olacağını tahmin ediyorum. 2020 yılı için 16 milyon turist hedeflemiştik. Bu hedefi yakalamak artık çok kolay olmayacak ama açıklanan bu karar sektörü canlandıracak dedi. Kemer Belediye Başkanı ve Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Necati Topaloğlu ise büyük tur operatörleri ile görüştüklerini belirterek, "Sırada Almanya var. Tur operatörleri 20 Temmuz'dan sonra bu işin Almanya ağının da açılacağını söylüyor" dedi. Kemer Turizmci ve İşadamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez ise "Önceki yıllarda Kemer pazarının en az yüzde 70'i Ruslarla doluyordu. Bu yıl bölgemizin beklentisi artık umutlu" dedi.

Sağlık Bakanlığı yetkilisinden BAMKOM’a ziyaret Sağlık Bakanlığı Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dairesi Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken’in BAMKOM ziyaretiyle, Isparta’da yürütülen bağımlılıkla mücadele çalışmaları değerlendirilerek çok paydaşlı ve sürdürülebilir y
Sait Gezici, babasının izinde müzik dünyasında güçlü adımlarla yükseliyor Türk ve Kürt müziğinin unutulmaz halk ozanı Murat Gezici (Mırade Kıne), eserleriyle kültürel hafızada yaşamaya devam ederken; oğlu Sait Gezici, bu güçlü mirası çağdaş yorumları ve özgün besteleriyle gururla geleceğe taşıyor.
Davraz kayak merkezi’nde ulaşım çıkmazı: Vatandaş ve öğrenciler düzenli sefer istiyor Isparta’nın kış turizmindeki en önemli markası Davraz Kayak Merkezi için uzun süredir dile getirilen ulaşım sorunu yeniden gündemde. Vatandaşlar ve üniversite öğrencileri, kayak merkezine düzenli otobüs ve servis seferleri konulma
Kahveci Esnafından Vali Erin’e ziyaret Isparta Kahveciler Odası Başkan Adayı Ayhan Topbaş ve yönetimi, Vali Abdullah Erin’i ziyaret ederek kahveci esnafının sorun ve taleplerini iletti.
Başkan Hüseyin Baykal’tan Senirkentliler duluşmasına destek İzmir Ege Bölgesi Senirkentliler Derneği (Ege Sen-Der) tarafından Sandıklı Safran Termal Otel’de düzenlenen program, belediye başkanları, dernek temsilcileri ve çok sayıda hemşehrinin katılımıyla birlik ve beraberlik mesajları ver