Türk bilim insanı Prof. Dr. Aykut Özkul, virüsün izolasyonunda ilk adımı tamamladı


Gündem 5.04.2020 23:29:00 0
Türk bilim insanı Prof. Dr. Aykut Özkul, virüsün izolasyonunda ilk adımı tamamladı

Türk bilim insanı Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse enfeksiyonunun var ettiği Kovid-19 hastalığı için serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan Sars-Cov-2 virüsün izolasyonunu başardıklarını açıklaması büyük bir umut oldu. Bir köşe yazarına yaptığı açıklamada Prof. Dr. Aykut Özkul, “Bizim çabamız tamam ama biz de TUBİTAK’ın desteği ile Fakültemizde ürettik; ulusal kaynak haline getirdik. Tüm bilim insanlarına, ilaç ve aşı çalışanlara sunmaya hazırız!” dedi. Ayrıca Türk Veteriner Hekimleri Birliği de sosyal medya hesabından, Prof. Dr. Aykut Özkul için bir tebrik mesajı yayınladı. Mesajda, “Son derece önemli ve sevindirici çalışmasından dolayı sayın hocamızı ve ekibini kutluyor, teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte başarılar diliyoruz.” denildi.

Dünya genelinde koronavirüsü ile ilgili aşının çıkıp çıkmayacağı, hangi ülkenin virüse karşı aşı bulacağı konusu tartışılıyor. Türkiye'de birçok bilim insanı koronavirüsü enfeksiyonu nedeniyle oluşan Kovid-19 hastalığı için aşı için araştırma yapıyor. Koronavirüs hakkında serum, aşı ve ilaç üretimi için çalışmalar sürerken Türk bilim insanı Prof. Dr. Aykut Özkul Sars-Cov-2 virüsün izolasyonunu başardıklarını duyurdu.

SERUM, AŞI VE İLAÇ ÜRETMENİN İLK ADIMI GERÇEKLEŞTİ

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve A.Ü. Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü olarak çalışan Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse enfeksiyonunun var ettiği Kovid-19 hastalığı için serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsün izolasyonunu başardıklarını açıklaması büyük bir umut oldu.

PROF. DR. AYKUT ÖZKUL: "TUBİTAK DESTEĞİYLE FAKÜLTEMİZDE ÜRETTİK"

Bir köşe yazarına yaptığı açıklamada Prof. Dr. Aykut Özkul, ""Temel hedef aşı ve tedavi sürecinde yapılacak olanlar. Burada yaptığımız ise hasta insan bedeninde var olan virüsü alıp, laboratuvarda yaşatmaya başlamamız. Bir insan bünyesinden çıkarıp, laboratuvarda da üreyip yaşayabilecek hale getirmemiz. Sağlık ekibine katkı için üzerinde ilaç ve aşı denemesi yapılacak hale getirmemiz. Bu bir ulusal kaynak olarak kullanabileceğimiz bir virüs elimizde mevcut, ilaç ve aşı çalışması yapan kim varsa onlara da veririz. Çünkü bizim çabamız tamam ama biz de TUBİTAK'ın desteği ile Fakültemizde ürettik; ulusal kaynak haline getirdik. Tüm bilim insanlarına, ilaç ve aşı çalışanlara sunmaya hazırız" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü