Türk Kızılayı’nın 153 yılı Beyoğlu’nda sergileniyor


Gündem 13.06.2021 09:30:00 0
Türk Kızılayı’nın 153 yılı Beyoğlu’nda sergileniyor

Türk Kızılay’ın 153 yıllık merhamet ve iyilik tarihine ışık tutan Hilâl-i Ahmer’den Kızılay’a “153 Yıllık İyilik Hareketimiz” Sergisi, kuruluş yıldönümü olan 11 Haziran’da İstanbul’da Galatasaray Lisesi önünde açıldı. 18 Haziran’a kadar açık kalacak sergide, Kızılay’ın merhamet dolu tarihini yansıtan fotoğraflar izleyiciyle buluşuyor.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbulda 103 yıl önce Cihan Harbinin devam ettiği dönemde Hilal-i Ahmer Sergisine ev sahipliği yapan Galatasaray Lisesi, şimdi de 153 yılda büyüyen bu iyilik hareketinin kilometre taşlarından belge ve fotoğrafları Türkiye’ye sunuyor.

Küratörlüğünü Kızılay Sanat Direktörü Mehmet Lütfi Şen’in üstlendiği serginin açılışı, 11 Haziran 2021 tarihinde, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Kızılay bağışçıları ve gönüllülerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Serginin açılışında konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Bizi biz yapan, bizi millet yapan değerlerimizin içinde bulunduğu bu güzel hilalimiz, bayrağımızdan emanet hilalimiz, 153 yıldır bağışçılarının ve gönüllülerinin desteği ile Kızılaycıların, Hilal-i Ahmercilerin omuzları üzerinde, fedakârlıkları üzerinde yükseldi" dedi.

Açılışa katılan Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli Kızılayın afetlerdeki özverili çalışmalarıyla seçkin bir kurum haline geldiğini söyledi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız Kızılayın 153 yıldır yaptığı çalışmalarla gönüllerde yer ettiğini dile getirdi.


Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor