Türk Mutfağı, Las Vegas müfredatına giriyor

Ege İhracatçı Birlikleri, Las Vegas Üniversitesi’yle yaptığı anlaşmayla Türk mutfağının William F. Harrah Turizm Otelcilik Okulu müfredatına girmesini de sağladı.


Gündem 24.03.2021 14:30:00 0
Türk Mutfağı, Las Vegas müfredatına giriyor
İZMİR (İGFA) - Ege İhracatçı Birlikleri, çatısı altındaki 6 gıda ihracatçı birliğinin katılımıyla, Ticaret Bakanlığı’nca desteklenen “TURQUALITY Projesi”ni 2 yıldır başarıyla sürdürüyor. Bu kapsamda Las Vegas Üniversitesi William F. Harrah Turizm Otelcilik Okulu Türk mutfağının müfredata girmesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor.
 
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Betül Öztürk ve Gıda Birlikleri Başkanları, projenin detaylarını paylaştı. Eskinazi, etkili ve yönetilebilir bir pazar üssü olan Las Vegastan başlayarak Kaliforniya bölgesine yayılmanın planladığı projede dört yılın sonunda ulaşmak istedikleri hedeflerini de açıkladı. Projenin ilk yılında 9 faaliyet planladıklarını anlatan Jak Eskinazi, ilk olarak Las Vegas bölgesinde bulunan ünlü otellerin executive şefleri ile tanıtım filmleri hazırladıklarından kaydetti. İş birliği sayesinde ihraç ürünleri ve Türk Mutfağının üniversite müfredatında yer alacağını belirten Eskinazi, EİB olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi ile iş birliği yaparak ederek ders içeriklerini birlikte oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.
  
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise Türkiyenin uzun vadede kalkınması için endüstri ve üniversite iş birliğinin önemine dikkat çekerek,  uluslararası bir projede paydaş olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.  İşbirliği sayesinde dünyanın en zengin mutfak kültürlerinden biri olmanın yanında Akdeniz Diyetinin vazgeçilmez bir parçası olan Anadolu’nun zenginliklerine ilişkin değerli bir kaynak sunulacağını da söyleyen EİB Başkan Yardımcısı Birol Celep, "Bu doğrultuda önümüzdeki yıl 1. Dönem başında titizlikle hazırlayacağımız ders içeriklerini teslim edeceğiz. Las Vegas Üniversitesi de takip eden yıllarda 2 döneme yayacak şekilde uygun ders müfredatlarında sunmuş olduğumuz içerikleri ekleyecektir” dedi.

Fenerbahçe Alagöz Holding 4 kupalı sezonu değerlendirdi Fenerbahçe Alagöz Holding 4 kupalı sezonu değerlendirdi
Çölden gelen kumlar etkisini gösterdi. Çölden gelen kumlar etkisini gösterdi.
Mert Demir konserinde yeni rekor Mert Demir konserinde yeni rekor
Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor Kira anlaşmazlıkların yüzde 80'i davaya dönüşüyor
Kocaeli İzmit'te İZGİM kadın girişimcileri destekliyor Kocaeli İzmit'te İZGİM kadın girişimcileri destekliyor