Türk Prysmian’dan sürdürülebilirlik için enerji verimliliği


Gündem 6.07.2021 09:00:00 0
Türk Prysmian’dan sürdürülebilirlik için enerji verimliliği

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Groupun Türkiye operasyonu ve Türk kablo sektörünün “En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan” şirketi olan Türk Prysmian Kablo, sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek amacıyla, 2021 yılına 6 farklı enerji verimliliği projesine yatırım yaparak başladı.

BURSA (İGFA) - Türk Prysmian Kablo sürdürülebilirlik çalışmalarını enerji verimlilik taahhüdü doğrultusunda yürütüyor.

Türk Prysmian Kablo CEOsu Ülkü Özcan, sınırlı doğal kaynaklarımızı korumaktan ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktan sorumlu olduklarını belirterek, bu kapsamda, Türk Prysmian Kablo olarak, 2030 yılına kadar karbon ayak izimizi 59 kton azaltmayı hedeflediklerini kaydetti.  

2021 yılı içinde gerçekleştirmeyi planladıkları 10 farklı projeden 6sını yılın ilk çeyreğinde tamamlayarak enerji tüketimini azaltmaya ve verimliliği arttırmaya katkıda bulunduklarını anlatan CEO Özcan,  "Yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 144,5 ton CO2 emisyonunu önledi ve yıllık doğal gaz tüketimini 481 Sm3, enerji tüketimini 117.316 kWh ve motorin tüketimini 29.759 litre azalttık. Ayrıca, yakın zamanda Türk Prysmian Kablo, sürdürülebilirlik çalışmalarını doğru ve gerçek zamanlı olarak ölçmeye yardımcı olan özel bir sürdürülebilirlik gösterge paneli geliştirdik. 10 yıllık Planımız ve bu doğrultuda verdiğimiz sürekli artan taahhüdümüz ile gezegenimizi ve insanları korumayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı