TÜRK-RUS DOSTLUĞUNUN 100. YILINI KUTLADILAR


Gündem 20.07.2020 13:01:00 0
TÜRK-RUS DOSTLUĞUNUN 100. YILINI KUTLADILAR

Türk Rus Dostluğunun 100. Yılı olması nedeniyle Anadolu Hemşehri Derneği olarak Isparta'ya düzenlenen Kültür gezisinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün organizesi ile Kuyucak'ta bulunan lavanta bahçelerine giden heyet, asırlık  izle medreseleri ziyaret etti, daha sonra Süleyman Demirel Müzesini ziyaret eden heyet Eğirdir’e hareket etti.

Eğirdir’e gelen heyeti Eğirdir Belediye  Başkanı Veli GÖK ve personeli karşıladı. İlk olarak yemekte bir araya gelen misafirlere konuşan Başkan GÖK, ‘Isparta’nın misafir odası Eğirdir’e hoş geldiniz, Eğirdir’imiz cennetten bir köşe, burada hoşça bir vakit geçirme imkanı bulabiliyorsunuz. Burası aynı zamanda tarımcılık adına önemli bir yere sahip, yıllık 250 bin ton elma üretimi yapılmaktadır. Dünyanın en kaliteli elması Eğirdir’de yetişmektedir. Eğirdir’de bulunmak ve burada yaşamak gerçekten bir ayrıcalıktır. Ayrıca Eğirdir’de Dağ Komando Okulunun bulunması ve Dünyanın en iyi  komandoları burada yetişmektedir. Sağlık açısından da güvendesiniz,  başta Şehir Hastanesi olmak üzere bir çok hastanesi ile  dünyaca ünlü bir İlçede ve şehirdesiniz. Ayrıca Eğitim ve Kültür açısından da Eğitim seviyesi yüksek misafirperver bir ilçedesiniz, bugün rast gele bir evin kapısını çalsanız sizi misafir eder ve ağırlarlar, sizlerle beraber olmaktan ve sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz, her zaman bekliyoruz, bu ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Anadolu Hemşehri Derneği kısa adı AHDER Genel Başkanı ve Ispartalılar Derneği Başkanı Deniz AKGÜN ise yaptığı açıklamada, ‘Eğirdir her şekilde mükemmel bir ilçe, Isparta Gölüyle, Gülüyle çok güzel, Rus Dernekleri Başkanı Marina Sorokina ile bugün Eğirdir’deyiz buraya gelen misafirler gerçekten çok mutlular, özellikle Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün misafirperverliği bizleri daha çok mutlu etti. Özellikle Türk-Rus dostluğunun 100. yılında Eğirdir’i seçtik, çok teşekkür ediyoruz.’ dedi.

Rus Dernekleri Başkanı Marina SOROKİNA ise yaptığı açıklamada; ‘Burası evimiz gibi, akraba gibi htik kendimizi, Belediye Başkanı Veli GÖK’e çok teşekkür ederiz, biz burada Işıklı su Gösterilerine katıldık, Elektrikli Tekne gezisine katıldık, 50 kişiyle buraya geldik, çok güzel burası, çok teşekkür ediyoruz her şey için, çok seviyoruz Eğirdir’i.’ dedi.

Belediye Başkanımız Veli GÖK’ün katılımları ile misafirler ilk olarak Hızırbey Camii ve Dündarbey Medresesini gezdiler, daha sonra Belediyemize ait Elektrikli Tekne  Turuna katılan heyet Citta Slow Marketleri gezerek Eğirdir Belediyemizin ürünleri olan Elmadan yapılan Şokelma ve Elma Reçeli olmak üzere bir çok Eğirdir ile ilgili el ürününden oluşan hediyelik ürünler aldılar. Belediye Başkanı Veli GÖK’ün gelen misafirlere Isparta ve Eğirdir’i tanıtan materyalleri takdim etmesinden sonra misafirler Eğirdir’den ayrıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği