Türk tekstili çevreci üretime odaklandı

Türk tekstil sektörünün hızla çevreci üretime odaklandığını kaydeden Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, sürdürülebilir üretim süreci ile dünya pazarında fark oluşturacaklarını söyledi.


Gündem 5.03.2021 13:30:00 0
Türk tekstili çevreci üretime odaklandı

BURSA (İGFA) -  Dcube Döngüsel Ekonomi Kooperatifi, Hedefler İçin İş Dünyası Platformu, İş Dünyası Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve Dünya Gazetesi işbirliğinde gerçekleştirilen Döngüsel Ekonomi Haftası kapsamında, Avrupa Birliği Döngüsel Ekonomi Eylem Planı’nda belirlenen öncelikli sektörler masaya yatırıldı. Çevrim içi etkinlikte konuşan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in moderatörlüğündeki tekstil paneli, UTİB Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur ve Cirle Economy Sürdürülebilir Tekstil Programı Proje Direktörü Jade Wilting’in katılımları ile gerçekleşti.

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, çevreci üretime her geçen gün daha fazla adapte olduklarını söyledi. “Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında kurulan Bursa Teknoloji ve Koordinasyon Ar-Ge Merkezi’nde özellikle çevreci üretim konusuna odaklanan eğitimler düzenlediklerini kaydeden Başkan Engin, “Çevresel hassasiyet, doğal liflerin yetiştirilme süreçleri ve sentetik ürünlerin üretim emisyonları gibi birçok konuda firmalarımızı bilinçlendiriyoruz. Ekolojik tekstil konusunda da Ur-Ge projemiz devam ediyor. Amacımız ekolojik verimlilik ilkesi ile doğru kaynak ve enerji kullanımını sağlayarak daha çevre dostu ve ‘sürdürülebilir’ üretim sürecini en kısa sürede yakalayabilmek. Projede yer alan 22 firmamızın bu alanlarındaki yeterlilik ve kapasitelerini ölçerek sektörümüzün genel ihtiyaçlarına olacak katkılarını analiz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tekstil sektörünün dünya çapında çevre kirliliğinin önüne geçemediğini kaydeden UTİB Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker de, tüketicilerin sürdürülebilirlikle ilgili bilinçlenmesi gerektiğini kaydetti.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı