Türkiye- Azerbaycan kardeşliği Kocaelide yeşillenecek

Tek millet iki devlet olan Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinin hatırası olacak kardeşlik ormanı Kocaeli’de yeşerecek.


Gündem 2.04.2021 16:00:00 0
Türkiye- Azerbaycan kardeşliği Kocaelide yeşillenecek
KOCAELİ (İGFA)- Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin Kocaeli’deki nişanesi olacak olan kardeşlik ormanı, daha önce dolgu alanı olarak kullanılan Başiskele Paşadağ Dolgu Sahası’nda hayata geçirildi. Törende ilk olarak konuşan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Türkiye ile Azerbaycan arasında olan kardeşliği hatıra ormanı ile bir kez daha gösterecekleri için mutlu olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Zaur Allahverdizade bugün ilk fidan dikiminin yapıldığı hatıra ormanının Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin dostluğunun en güzel örneklerinden olduğunu belirterek, "Türkiye Azerbaycan’ın devamlı omuz omuza her cephede yanında olarak bizlere güç veriyor. Bu hatıra ormanı da dostluğumuzun bir numunesidir. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

60 BİN METREKARE ALAN, 4 BİN 573 FİDAN

Kardeşlik ormanı, toplamda 60 bin metrekare yüz ölçümüne sahip. Alana Kırmızı Çiçekli At Kestanesi, Çınar Yapraklı Akçaağaç, Şeker Akçaağaç, Adi Dişbudak, Sığla Ağacı Doğu Çınarı, Ihlamur, Meşe, Pembe Çiçekli Akasya, Fıstık Çamı, Batı Ladin, Toros Sedri, Zeytin, Kiraz, Erk, Muşmula, İncir, Ayva, Trabzon Hurması, Dut, Ceviz gibi meyve ve diğer ağaç türlerinden oluşan 4 bin 573 adet fidan dikilecek.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...