Türkiye- Danimarka SSİ teknik toplantısı Manisada yapıldı

Türkiye-Danimarka Stratejik Sektör İşbirliği Düşük Karbonlu Verimli Isıtma ve Soğutma Projesi teknik toplantısı, Manisa Büyükşehir Belediyesinde yapıldı.


Gündem 5.10.2021 13:30:00 0
Türkiye- Danimarka SSİ teknik toplantısı Manisada yapıldı

MANİSA(İGFA)- Stratejik Sektör İşbirliği verimli ve düşük karbonlu ısıtma ve soğutma tedariği projesi için ortak çalışan Türkiye ve Danimarka toplantısı'na Manisa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. 

Proje için pilot belediye olarak seçilen Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kütahya Belediyesi ile ısı planlaması yürütülecek. Bu plan doğrultusunda proje için yapılan ilk teknik toplantı Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Danimarka’nın Türkiye Büyükelçisi Danny Annan, MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir, Soma Muhtarlık İşleri Müdürü Can Doğan Cansever, Soma Bölgesel Isıtma Sistemleri yetkilileri, Danimarka Türkiye Büyükelçiliği Enerji Sektör Danışmanı Michael Poulsen, Danimarka Enerji Ajansı Direktör Yardımcısı Tilde Hellsten, Danimarka Enerji Ajansı Proje Müdürü Bjame Juul Kristensen, Danimarka Enerji Ajansı Teknik Uzman Michele Rosa, Danimarka Enerji Ajansı Hukuk Uzmanı Jens Bengtsson, Ramboll Kıdemli Enerji Danışmanı John Florning, Ramboll Teknik Proje Müdürü Frederik Palshoj Bigum, Tercüman Pınar Sezer, Planlama ve Kontrol Daire Başkanı Bilal Düzgün, Planlama ve Denetim Uzmanı Bahadır Sercan Gümüş, Planlama ve Kontrol Makine Mühendisi Fatma Dilek Öznur, Isı ve Kojenerasyon Grubu’ndan Emrah Berat Birsen ve ilgililer katıldı.

PİLOT PLANLAMA, DANİMARKALI ŞİRKET TARAFINDAN DESTEKLENECEK

Ortak proje yapılan toplantıda yapılan açıklamada, “Danimarka’nın ısıtma ve soğutma planlamasındaki deneyimlerinin ne ölçüde Türkiye koşullarına aktarılabileceğini test etmek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kütahya Belediyesi’nde pilot planlama yapılacaktır. Planlama yöntemlerinin aktarılmaya uygun bulunmadığı durumlarda, ısı planlamasının nasıl yapılacağına ilişkin uyarlanmış planlama yöntemleri önerilecek ve iki kılavuz dökümanda rapor edilecektir. İki rehber doküman ön versiyon olarak hazırlanmıştır. Pilot planlama, Danimarkalı danışmanlık şirketi Ramboll tarafından desteklenecektir. Pilot planlamaları, 5-8 Ekim tarihlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kütahya Belediyesi’nde teknik toplantı akabinde saha ziyaretleri ile gerçekleştirilecektir” dedi. 


Başkan Uzun makamını Karakuş’a devretti Başkan Uzun makamını Karakuş’a devretti
Çayırova’da 23 Nisan coşkusu Çayırova’da 23 Nisan coşkusu
Minik dostlarından Başkan’a; ‘’Teşekkürler Tahir amca’’ Minik dostlarından Başkan’a; ‘’Teşekkürler Tahir amca’’
Kayserililer,  Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı Kayserililer,  Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti