Türkiye'de büyük düşüş yaşandı


Yaşam 4.04.2020 22:24:00 0
Türkiye

İstanbul ve Ankara'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler, hava kirliliğini yüzde 41 azalttı. Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar alınan tedbirler kapsamında evlerinde kalıyor. Bu da araç kullanımını büyük oranda düşürdü. Bunun sonucunda ise hava kirlilik oranı kentlerde azaldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kirli havanın solunum ve dolaşım sistemine derinlemesine nüfuz edebildiğini belirterek, "Akciğerlerimize, kalbimize ve beynimize zarar verebilir. Şehirlerdeki trafik yoğunluğunun ve diğer faaliyetlerin azalması sebebiyle azotdioksit (NO2) yoğunluğunda büyük düşüşler görülmeye başlandı." dedi.

Fenerbahçe, 6 eksikle Fatih Karagümrük sınavında Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek.
Antalya’yı sarsan taciz şiddet tehdit darp görüntüleri ortaya çıktı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bir kadının şikâyetiyle gündeme gelen olayda, meclis üyesi hakkında taciz, şiddet ve tehdit iddialarıyla soruşturma başlatıldı. Ortaya çıkan darp fotoğrafları tartışmaları artırdı.
Antalya’daki iftar programında gıda krizi iddiası: Vatandaşlar rahatsızlandı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programı, yemeklerin bozuk olduğu iddialarıyla gündeme geldi.
Keçiborlu’da İstiklal Marşı’nın 105. yılı anıldı Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak da katıldı.
Antalya’daki iftar programında gıda krizi iddiası: Vatandaşlar rahatsızlandı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programı, yemeklerin bozuk olduğu iddialarıyla gündeme geldi. İftar sonrası rahatsızlandığını belirten çok sayıda vatandaş sosyal medyada tepki gösterirken...