Türkiye'de corona virüsten iyileşen hasta sayısı 786'ya ulaştı


Gündem 4.04.2020 22:33:00 0
Türkiye

Sağlık Bakanlığın internet sitesinde yer alan "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 19 bin 664 test yapıldı. Bu kapsamda 3 bin 13 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

Son 24 saatte 76 hasta vefat etti, 302 hasta ise iyileşerek taburcu edildi.

Toplam test sayısı 161 bin 380, toplam vaka sayısı 23 bin 934, toplam vefat sayısı 501, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1311, toplam entübe hasta sayısı 909, toplam iyileşen hasta sayısı 786 oldu.

İYİLEŞEN SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerini, Twitter hesabından paylaştı.

Koca, paylaşımında, bugüne kadar yapılan 161 bin 380 testin yüzde 12,18'inin son 24 saat içinde gerçekleştiğini vurguladı.

Taburcu edilen hasta sayısına da dikkati çeken Koca, "İyileşen hasta sayımızda önemli artış oldu. Dün toplam 484 olan iyileşen hasta sayımız bugün 786'ya ulaştı. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım." ifadelerini kullandı.

En çok vakanın olduğu Isparta'da Corona virüs hastalığına yakalanan Yurtışından gelen başta Umrecilerimiz ve farklı Ülkelerden gelen Vatandaşlarımız, Isparta Şehir Hastanesi olmak üzere, Yunus Emre Hastanesi ve Tıp Fakültesinde yattıkları öğrenildi. Hastanelerde yatanların sağlık tedavileri büyük bir hassasiyetle sürdürülüyor...

Koronavirüs kaynaklı Covid-19 hastalığı sebebiyle tedavi altına alınıp, yatan hastalar güçlü sağlık personeli ve ekipmanları sayesinde yavaş, yavaş iyileleşmelere doğru gidiliyor. Isparta Şehir Hastanesinde Covid-19 nedeniyle yatan yaklaşık 15 hastanın iyileştirildiği ve taburcu edildiği öğrenildi. 2 Hastanın vefat ettiği ve bunlardan birinin akciğer kanseri tedavisi gördüğü diğerininde ek olarak kronik hastalığı olduğunu öğrenildi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü