Türkiye'de kamp karavan turizmi rotasında Eğirdir ve Gelendost damga vuracak

Isparta Eğirdir, 2019 yılından bu yana ağırlamış olduğu yaklaşık 1 milyona yakın yerli ve yabancı turist sayısı ile Bölgemizde en çok ziyaret edilen yerler arasında yer aldı. Başkan Veli Gök'ün girişimleriyle Karavan kamp turizmi için yapılan çalışmalarda


Turizm 14.05.2022 20:22:00 0
Türkiye

Isparta Eğirdir, 2019 yılından bu yana ağırlamış olduğu yaklaşık 1 milyona yakın yerli ve yabancı turist sayısı ile Bölgemizde en çok ziyaret edilen yerler arasında yer aldı. Başkan Veli Gök'ün girişimleriyle Karavan kamp turizmi için yapılan çalışmalarda meyvesini vermeye başladı. Gelendost’taki Hüyük Tepesi Kamp alanıda aynı şekilde Karavan Kampçıların gözdesi oluyor.

2020 yılında Pandemi süreci ile beraber turizmde yeni arayışlar başlamıştı.

Bu süreçte sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen vatandaşların gözünde karavan turizmi ön planda çıktı.
 Sayın Cumhurbaşkanımız ve turizm Bakanlığının önderliğinde Türkiye'de kamp karavan turizminin geliştirilmesi çalışmaları başlatıldı. 

Türkiye'nin Turizm geliri artırmaya yönelik projeler geliştiren ve bu alanda yoğun çalışmalar yürüten MÜSİAD daha önce Türkiye'yi keşfetmemiş olan yabancı turistin ilgisini çekebilmek yeni bir Turizm kaynağı oluşturmak için karavan Park projesini hayata geçirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde MÜSİAD genel merkezinin çalışmaları neticesinde Türkiye'de karavan Park alanları rotaları belirlendi. Sektörün bir an önce eski performansına dönerek Bu çalışmalar neticesinde koruması ve açılması bakımından son derece elzemdir karavan turizmi özellikle salgının ardından tüm dünyada en fazla tercih edilen tatil yöntemlerinden oluyor.

O süreçte konuyla ilgili önemli çalışmalar yapan Turçef yeminli çevirmenlik Federasyonu genel başkanı ve aynı zamanda MÜSİAD Isparta şubesi yönetim kurulu üyesi Ticaret Odası Turizm komite başkanı Müjgan Cingöz, "Batı Kalkınma Ajansı ile bir araya geldik. Sayın valimizi bilgilendirdik. Bu konularda Batı Kalkınma Ajansımız diğer Zafer ve Mevlana kalkınma ajansları ile beraber ortaklaşa çalışma yürüterek bu bölgedeki birbiriyle devam eden Karavan Park Rotalarını belirleme sürücini bitirdiler. 

Yaklaşık 1 senelik bir çalışma neticesinde öncelikle Burdur Isparta ve Antalya'daki alanlar belirlendi. Daha sonra da diğer ajanslar onların devamında olan rotaları belirlediler ve bu turizm bakanlığımızada gönderilmiş durumda.

Eğirdir başta olmak üzere Isparta'da 3 tane yer belirlendi. Bunların en önemlisi Eğirdir diğeri Aksu ve üçüncüsü de Gelendost bu üç bölgede yatırımcıların gelmesini bekliyoruz ve Kamp karavan alanlarının turizm'e Isparta'ya katkı sağlamasını istiyoruz. İfadelerine yer verdi.


İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi
CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü