Gündem

Gündem Haberleri

Türkiye'de Yargı Nereye Gidiyor


Gündem 20.10.2019 00:57:00 0
Türkiye

Yargı reformunun ilk ayağını oluşturan Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Savcıyla ceza pazarlığı ve duruşmasız hüküm verilmesini sağlayan basit yargılama Türk hukuk sistemine girdi. Üst sınırı 2 yılı aşmayan hapis cezaları ve duruşmasız verilen cezalar postayla tebliğ edilecek.

Şerif Yılmaz’a TBMM’den yeni görev TBMM’de oluşturulan Karma Komisyon toplantısında, Burdur eski Valisi Şerif Yılmaz kamu denetçisi seçildi. Yılmaz’ın tecrübesi, vatandaş ile devlet arasındaki denetim ve hakkaniyet mekanizmasına güç katacak.
Korkuteli'nde şoför esnafı “değişim” dedi Korkuteli Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası’nın 2026 yılı Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda kırmızı listeyle yarışan Ünal Tatlı, 214 oy alarak şoför esnafının yeni başkanı seçildi.
Aksu’da el emeği sergisi büyük ilgi gördü Antalya’nın Aksu ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen Oyuncak ve Üzerlik Yapımı kurslarının dönem sergisi yoğun katılımla açıldı.
Başkan Kocagöz sözünü tuttu; Kepez’de 20 yıllık imar çıkmazı aşıldı Kepez Belediyesi, Barış, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Esentepe mahallelerinde yaklaşık 20 yıldır devam eden imar sorununu çözdü.
Burdur’lu öğrenciler salda kayak merkezi’nde kışın keyfini çıkardı Bucak ilçesinden gelen öğrenci ve öğretmenler, Salda Kayak Merkezi’nde Belediye Başkanı Okan Kurd’un ev sahipliğinde ağırlandı; öğrenciler kar ve kayak keyfini doyasıya yaşadı.