Türkiye ‘Gıdanı Koru’ ile ‘söz’ rekoru kırdı


Gündem 3.07.2021 14:00:00 0
Türkiye ‘Gıdanı Koru’ ile ‘söz’ rekoru kırdı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kastamonuda tarım ve orman sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Bakanlığın "Gıdanı Koru" kampanyasının bir yıllık sonuçlarını açıkladı. Pakdemirli, Guinness nezdinde 790 bin kişinin kampanyada verdiği sözle dünya rekoru kırıldığını söyledi.

KASTAMONU (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Gıdanı Koru" kampanyası öncesinde hane halkında gıda israfı üzerine bir anket çalışması yaptıklarını ve ilk yılda tekrar ettikleri sonuçları paylaştı.

Analize göre Türkiye genelinde TÜİK enflasyon verileri baz alınarak hanelerde yılda 664 milyon lira tasarruf edildiğini yani ortalama 100 milyon dolar tasarruf edildiğini kaydeden Bakan Pakdemirli, "Gıdanı Koru" kampanyasıyla alışverişe planlı çıkan kişi sayısının artırıldığını, tüketicilerin gıdalarını nasıl koruyacakları konusunda bilinçli hale getirildiğini anlattı.

"Son Tüketim Tarihi ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi arasındaki farkın bilinirliğini yüzde 20 oranında arttırdık" diyen Pakdemirli, "Tüketiciler, TETTsi geçmiş ancak tüketimi güvenilir durumdaki gıdaları çöpe atmayarak israfı azalttı. İsraf edilen gıdaların yeniden değerlendirilme olanı yüzde 45ten yüzde 55e yükseldi. Bununla birlikte gıda atıklarından kompost yapım oranı yüzde 3ten, yüzde 6ya çıktı. En önemlisi Türkiyede her 4 kişiden birinin Gıdanı Koru Kamnpanyasını duyması ile farkındalık arttı, beklentinin üzerinde bir bilinirlilik oluşturuldu" diye konuştu.

Öte yandan kampanya ile dünya rekoru kırdıklarını duyuran Bakan Pakdemirli, 790 bin kişinin sofranasahipcik.com adresinden söz vererek, Guinness nezdinde "çevresel sürdürülebilirlik alanında verilen en fazla söz rekorunu kırdıklarını açıkladı.

https://twitter.com/TCTarim/status/1411228837216665601

Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı