Gündem

Gündem Haberleri

TÜRKİYE KAR'A DOYACAK


Gündem 26.01.2021 00:34:00 0
TÜRKİYE KAR

Meteorolji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yurdun batı ve iç kesimlerinde şiddetli lodosla birlikte çatı uçması ve soba zehirlenmesi riski sürüyor.

 Çarşamba günü ise Romanya'dan yeni bir soğuk hava dalgası yurda giriş yapacak. Soğuk hava dalgası peşinden kar yağışını da getiriyor. Trakya'dan başlayacak olan kar yağışı Marmara Bölgesi'nin yanı sıra yurdun büyük bir bölümünde etkili olacak.

 ÇATI UÇMASI VE ZEHİRLENME RİSKİ

Bugün beş büyük kentte sağanak geçişleri yaşandı. Bu kentlerde lodos nedeniyle çeşitli olumsuzlukların yaşanması ile ilgili riskler ise sürüyor. Özellikle İstanbul, İzmir ve Bursa'da lodos fırtına hızına çıkacak.

   
Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ile Eskişehir, Çankırı, Ankara, Yozgat ve Kastamonu çevrelerinin sağanak geçişli olacağı, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. Yurdun kuzey ve batı kesimlerini ise parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor.

   
BÖLGE BÖLGE SON DURUM

- Marmara Bölgesi haftaya sağanak yağmurlu giriş yaptı. Bölgede sıcaklık lodosun etkisi ile yüksek seyredecek. Şiddetli lodos deniz ulaşımında aksamalara yol açabilir. Çarşamba bölgeye yeniden kar geliyor ancak bu defa öncekine göre daha hafif olacağı tahmin ediliyor.

İç Anadolu'da da lodos kuvvetleniyor. Çarşamba saatteki hızı 100 km'ye ulaşması bekleniyor. Bu nedenle tedbirli olunmalı. Çarşamba gecesi ve perşembe ise kar yağışı hakim olacak.

EGE'DE SICAKLIKLAR BİRDEN DÜŞECEK 

- Ege'de şiddetli lodosla gelen sağanaklar 3 gün devam edecek. Çarşamba hava 7-8 derece birden soğuyacak.  Akdeniz ve Güneydoğu parçalı bulutlu; Adana 16, Gaziantep 10 derece. Çarşamba akşamı Akdeniz'de şiddetli yağmur yağması bekleniyor. Akdeniz ve Güneydoğu parçalı bulutlu; Adana 16, Gaziantep 10 derece. Çarşamba akşamı Akdeniz'de şiddetli yağmur yağması bekleniyor. Karadeniz'de Zonguldak, Bolu, Kastamonu boyunca yağmurlu bir hava hakim olacak. Samsun-Rize boyunca hava parçalı bulutlu ve ılık, 16 derecelerde seyredecek. Doğu Anadolu'da sis ve don etkisini sürdürüyor. Erzurum -1, Malatya 5 derece. Gece kars -20 derece. 

TÜRKİYE KARA DOYACAK

- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlere göre hazırladığı bir haftalık haritalı hava tahmin tablosunda da Çarşamba günü itibariyle başlayacak kar yağışının etkileyeceği bölgeler çok net bir şekilde görülüyor. Buna göre, Balkanlar üzerinden gelecek kar yağışı, 27 Ocak Çarşamba günü Trakya'dan Türkiye'ye giriyor. 

 Perşembe günü ise Akdeniz bölgesinin bir bölümü hariç yurdun tamamında kar ve karla karışık yağmur görülecek. Cuma günü de kar yağışının yurdun büyük bir bölümünde etkisini sürdürmeye devam edeceği, bazı bölgelerde ise karla karışık yağmur ve sağanak yağış gözlenecek. 30 Ocak Cumartesi'den itibaren yurdun Kuzey ve Doğu bölgelerine kaydığı görülüyor. Diğer bölgelerde ise sağanak yağış hakim olacak. 

Pazar günü ise kar yağışının Doğu Anadolu'nun geniş bir bölümünde etkisini sürdürdüğü görülürken, yurdun büyük kısmında parçalı bulutlu ve bulutlu bir hava etkisini gösterecek. Gelecek pazartesi ise yurdun tamamında güneşli ve parçalı bulutlu bir havanın etkisini göstermesi bekleniyor.
   


Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Egeli mobilya ihracatçılarının 2024 hedefi 1 milyar dolar Egeli mobilya ihracatçılarının 2024 hedefi 1 milyar dolar
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Edirne'de 11 düzensiz göçmen yakalandı! Edirne'de 11 düzensiz göçmen yakalandı!
Gebze’de Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması Gebze’de Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması