Türkiye-Kore kardeş bağı duygulandırdı

Kore Kültür Merkezinin kuruluşunun 10. yılını kutlamak ve Türkiye-Kore yol arkadaşlığını perçinlemek amacıyla üç farklı şehirde düzenlenen etkinliklerde ülkekler arasındaki güçlü bağlar duygu yüklü anlara neden oldu.


Gündem 10.10.2021 13:00:00 0
Türkiye-Kore kardeş bağı duygulandırdı

ANKARA (İGFA) -  Ankara Ankamall Avm’de gerçekleşen ihtişamlı video gösterisi, milli gururumuz Naim Süleymanoğlu’nun 1988’deki Seul Olimpiyatlarında ülkemize altın madalya kazandırdığı duygusal anları hatırlatarak başladı. İki ülkenin güçlü bağlarının vurgulandığı video, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği gösteride, iki ülkenin spordan siyasete, ekonomiden kültür-sanata kadar var olan ve yüzyıllardır süren ortak bağları anlatıldı.

Etkinlikte konuşan Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park, Kore kültürünü Türkiye'ye tanıtmak ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi desteklemek amacıyla 13 Ekim 2011'de kurulan Kore Kültür Merkezi, sadece Ankara'da değil, Türkiye genelinde de aktif olarak faaliyetler yürüterek, Kore kültürünün tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyledi. "Kültür ve sanat yoluyla yapılan empatiden daha güçlü bir iletişim olmadığına inanıyorum" diyen Kee Houng Park, "Bugüne kadar elde ettiğimiz başarılara dayanarak, her iki ülke insanlarının da birbirlerinin kültürlerini yürekten anlamalarına yardımcı olmak ve içten kültürel alışverişle herkesi mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler; 23 Ekim’e kadar Ankara’da; 15-22 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da, 6-17 Aralık tarihleri arasında ise İzmir’de olacağı öğrenildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı