TÜRKİYE’NİN YENİ MARKASI AKSU ÇİLEĞİ


Gündem 22.07.2020 02:27:00 0
TÜRKİYE’NİN YENİ MARKASI AKSU ÇİLEĞİ

Aroması, görsel güzelliği ve yüksek kalitesiyle Türkiye’nin yeni markası olan Aksu Çileği, hem üreticiyi hem de tüketiciyi memnun ediyor.
2014 yılında 10 aile tarafından 10 bin metrekare alanda başlatılan çilek üretimi, bugün 65 aileye ve 170 bin metrekarelik alana ulaşmış durumda. 
500 TON ÇİLEK ÜRETİLİYOR
Yıllık ortalama 500 ton çilek üretimi beklenen Isparta’ya bağlı Aksu İlçesinde, üreticiler pazarlamada herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Çilekler genelde turizm bölgelerine gönderiliyor.

Aksu’da her zaman üreticinin yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Veli Kahraman; “Bugün sağ olsun Isparta Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda İl Koordinasyon Başkanı Müslehattin Can Selçuk Bey ziyaretimize gelerek birlikte çilek bahçelerini gezdik. Nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dediğim gibi, biz Aksu’da tarımsal alanda üretimi destekliyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle meyve ağırlıklı üretim yapmalarını istiyoruz. Bu konuda belediye olarak bizde 4 bin metrekarelik örnek çilek bahçesi oluşturduk. Vatandaşımız çilek üretimine ilgi göstermeye başladı” dedi.
RAKIM FARKI ÇİLEĞİN KALİTESİNİ YÜKSELTİYOR
Pazarlama konusunda sıkıntı yaşamadıklarını altını çizen Başkan Kahraman; “Malınız iyi oldu mu, tüccar nerde olsanız  sizi gelip buluyor. Aksu çileği genelde Antalya başta olmak üzere turizm bölgelerine gönderiliyor. Biz burada ilgili uzman kişilerin görüşleri doğrultusunda tek çeşit olarak albion çileği diktik. Aroması ve görselliği üst kalitede. Aynı zamanda raf ömrü de diğer çeşitlere göre daha uzun. İlçemizin yüksek rakımda olması, gece ve gündüz sıcaklık farkının fazla olması çilekte kaliteyi üst seviyeye çekmektedir. Ayrıca topraklarımızın bakir olması çileğe ekstra bir kalite katmaktadır. Son olarak şunu söyleyebiliriz, çilek Aksu İlçesinin yeni alternatif ürünü olmuştur. Hem istihdam oluşturan hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayan halkımızın bu başarısı bizleri çok memnun etmektedir. Belediye olarak biz her zaman halkımızın emrindeyiz” dedi.
ÇİLEĞİN EN KALİTELİSİ AKSU’DA
Aksu halkını tebrik ettiğini ifade eden Isparta Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda İl Koordinasyon Başkanı Müslehattin Can Selçuk ise; “Öncelikle Aksu İlçesinde çiftçilik yapan tüm vatandaşlarımızı saygıyla-sevgiyle selamlıyorum.  Hasatları bereketli, pazarlar yağlı olsun diyorum. Bugün çilek üreticisi vatandaşlarımızla konuştuk. Bin metrekare alandan yıllık ortalama 4 ton çilek aldıklarını söylediler. Girdi masrafları çıktıktan sonra 12 bin lira gibi bir gelir elde ediyorlar. Aile ekonomisi açısından önemli bir katkı. Ayrıca hem istihdama katkıları oluyor hem de ilçe ekonomisine yıllık 3.5 milyon lira katkı sağlıyorlar. Bu kazanımlar ilçede çarpan etkisi yaratarak sosyal ve ekonomik hayata canlılık katmaktadır. Çileğin en kalitelisi burada. Aksu çiftçisi üretiyor Türkiye afiyetle yesin diyoruz. Tekrar hayırlı bol kazançlar diliyorum.” dedi. /İbrahim DEMİRAYAK       


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bahara karnınızı gererek girin! Bahara karnınızı gererek girin!
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı
Atama kararları Resmi Gazete'de Atama kararları Resmi Gazete'de