Türkiye'ye Rus akını! İşte 16 günde gelen turist sayısı


Gündem 18.08.2020 11:20:00 0
Türkiye

Rusya ve Türkiye arasında korona virüs kısıtlamalarının hafifletilmesiyle karşılıklı uçuşların başlatıldığı 1 Ağustos tarihinden itibaren 120 bini aşkın Rus turist Türkiye'ye geldi. Önümüzdeki günlerde rakamın daha da artması bekleniyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle ülkeler arası uçuşlar durdurulmuştu. Tüm dünyada mücadele edilen virüse karşı kısmi başarı sağlandıktan sonra normalleşme süreci başladı.

Virüs ile mücadelede büyük başarı sağlayan ve tüm dünya otoriterlerinin övgüsünü alan Türkiye ile korona virüs aşısı geliştirdiğini duyuran Rusya görüşmelerin ardından 1 Ağustos tarihi itibarıyla karşılıklı uçuşları başlattı

. Rusya'nın resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Ağustos tarihinden itibaren Rusya'dan Türkiye'ye uçan turist sayısı 120 bin 937 oldu. Rusya'dan İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir gibi şehirlere toplam uçuş rakamları 122 bine ulaştı.

ADGİAD’da Bayrak değişimi: Ali Çetin’den birlik ve dayanışma vurgusu “ADGİAD’ın 9. Olağan Genel Kurulu geniş katılımla gerçekleşirken, Ali Çetin’in hemşehri derneklerine verdiği güçlü destek ve birleştirici mesajları öne çıktı.”
Isparta’da kadın mahkumlara diksiyon eğitimi Isparta E Tipi Cezaevindeki kadın hükümlüler, Valilik koordinasyonunda yürütülen programla diksiyon eğitimi alarak iletişim ve kendini ifade etme becerilerini güçlendirdi.
DSİ kepçesiyle ‘define arama’ iddiası Burdur’u karıştırdı Kamuya ait kepçenin izinsiz kazıda kullanıldığı iddiası şehirde büyük tepki toplarken, İl Özel İdaresi’nin denetimsiz işleyişi eleştirilerin odağına yerleşti.
Burdur ASH il müdürlüğünden şehit öğretmenin ailesine anlamlı ziyaret Ağlasun’da Şehit Öğretmen Bayram Yeşil’in annesine yapılan ziyarette, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri destek ve dayanışma mesajı ileterek öğretmenlerin anlamlı gününde şehitlerin aziz hatırasını yad etti.
Burdur’da sağlıkta yeşil dönüşüm başladı İl Sağlık Müdürlüğü’nün BAKA destekli “Yeşil Hastane” projesinin ilk fazı tamamlandı; eğitimlerle oluşturulan Yeşil Ekipler tüm sağlık tesislerinde çevresel dönüşüme öncülük edecek.