Gündem

Gündem Haberleri

Türkiyenin ilk orman kütüphanesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ormanya, en çok ziyaret edilen doğal yaşam alanı olmaya devam ediyor. Kocaelinin Kartepe ilçesinde yer alan Ormanya, 2021 yılının ilk 9 ayında 4,5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.


Gündem 28.09.2021 17:00:00 0
Türkiyenin ilk orman kütüphanesi

KOCAELİ(İGFA)-  Çocuk hayvanat bahçesi, yaban yaşam alanı ve çadır kamp alanları olan Ormanya, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık tarafından ziyaret edildi.

Ziyaret sırasında Ormanya alanı içerisinde yer alan asırlık çınarların değerlendirerek ilk orman kütüphanesi yapıldığını belirten Başkan Büyükakın, "“Yaban Yaşam Alanı’nda yaşayan kızıl geyik, alageyik, karaca, ceylan ve yılkı atlarındaki çoğalmalar yüzlerimizi güldürdü. Kızıl geyiklerde 18, karacalarda 5, alageyiklerde 13, ceylanlarda 12 ve yılkı atlarındaki 5 doğumla birlikte Yaban Yaşam Alanı toplamda 179 yaban hayvanına ev sahipliği yapıyoruz” dedi. 

Başkan Büyükakın tarafından, Ormanya içerisinde yer alan doğa okullarında 1524 çocuğa eğitim verilirken, ata binenlerin sayısının 3893 olduğu ve kamp konaklama alanlarında 3765 kişinin misafir ediliği belirtildi. Bunun yanında Yaban Hayatı Tedavi Kliniğinde 844 hayvanın tedavi edildiğini söyleyen Başkan Büyükakın" “Ormanya, kendi içerisinde büyük bir zenginliği ve hayvanlar açısından da özgürlüğü ifade ediyor. Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen yaralı leyleklerden tekrar göç edemeyecek, doğaya dönemeyecek durumda olan Düşkün Leylekler için özel bir alan hazırlandı. Osmanlı Döneminde ilk defa göç yorgunu ve düşkün leylekler için hazırlanan Gurabane-i Laklakan olarak adlandırılan sağlık merkezinden esinlenilerek, bir benzeri Ormanya’da hizmete girdi. 600 metrekare açık, 90 metrekare kapalı alana sahip Düşkün  Leylekler evinde şu anda 20 leylek bulunuyor. Ormanya’nın şehrimizin turizm noktalarından önemli bir yere sahip olması, vatandaşlarımızın dört buçuk milyona ulaşan ziyaretiyle artık Türkiye’nin çok önemli bir markasıdır” dedi.

 


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...