Gündem

Gündem Haberleri

Türksat 5A hizmete başlıyor


Gündem 28.06.2021 11:30:00 0
Türksat 5A hizmete başlıyor

Ocak ayında fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusu, Cumhurbaşkanı Erdoğanın da katılımıyla bugün Türksatın Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleştirilecek törenle hizmet vermeye başlayacak.

Türksat 5A, ABDnin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssünden 8 Ocak tarihinde uzaya fırlatılmıştı. Yeni nesil uydu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da katılımıyla bugün saat 14.00te Türksatın Ankara Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleştirilecek törenin ardından hizmet vermeye başlayacak.

TRT Habere konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiyenin uydu teknolojilerinde olduğu gibi uzay çalışmaları alanında da hızını yükselttiği bu dönemde, yeni ve yerli haberleşme uydularının üretim, entegrasyon, test ve fırlatma süreçlerinin iç içe yaşandığını söyledi.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı