TUTUKLU HÜKÜMLÜLERE BAYRAM MÜJDESİ


Yaşam 27.07.2020 14:25:00 0
TUTUKLU HÜKÜMLÜLERE BAYRAM MÜJDESİ

Adalet Bakanlığı, ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülere Kurban Bayramı dolayısıyla ağustos ayında iki defa aileleriyle görüşme imkanı sağlayacak.

Adalet Bakanlığından ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülere bayram müjdesi geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Koranavirüs Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde mahkumlarla aileleri buluşturma kararı alındığı belirtildi.

Buna göre, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklular, koronavirüs önlemleri kapsamında anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşlerden iki kişiyle iki kez kapalı görüş yapabilecek.

Görüşlerin 1-10 Ağustos ile 15-31 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanıyor.

RATEM heyetinden Telif Hakları Genel Müdürü Yılmaz’a ziyaret Radyo Televizyon Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Vedat Gündoğan ve beraberindeki heyet, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Memurlara doğum sonrası 16 hafta ücretli izin Doğum iznine ilişkin önemli düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan “Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıl
Benzin, Motorin ve LPG Fiyat Artışına Vergi Dopingi Cumhurbaşkanı Kararı ile devreye alınan eşel mobil sistemiyle, bazı petrol ürünlerinin fiyatı artarsa, artış tutarının yüzde 75'ine kadar ÖTV'si indirilecek.
Antalya’ya sel ve hortum desteği: 108 milyon liralık kaynak Sel ve hortumdan etkilenen Antalya’da zarar gören çiftçiler için 100 milyon lira, evleri hasar alan vatandaşlar için ise 8 milyon lira olmak üzere toplam 108 milyon liralık destek ödeneği gönderildi.
1 yaşındaki bebeğine şiddet uygulayan anneye 6 yıl hapis Antalya’da 1 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı gizli kamera görüntüleriyle ortaya çıkan anne, Antalya 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “alt soya karşı eziyet” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.