Tütüncü, Kepez’in Yeşil Seferberliği’ni inceledi


Siyaset 26.09.2019 19:40:00 0
Tütüncü, Kepez’in Yeşil Seferberliği’ni inceledi

Tütüncü, Kepez’in Yeşil Seferberliği’ni inceledi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sıcak asfalt ve kaldırım çalışmaları tamamlanarak, ‘Yeşil Seferberliği’ kapsamında zeytin ve portakal ağaçlarıyla süslenen Kepez’in cadde ve sokaklarında incelemelerde bulundu.

Kepez Belediyesi, alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokakları Antalya’ya özgü portakal ve zeytin ağaçları ile güzelleştirmeye devam ediyor. İlçenin farklı noktalarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, daha yeşil bir Kepez için canla başla, büyük bir gayretle çalışıyoruz” dedi. Kepez’in her gün daha da güzelleştiğine dikkat çeken Başkan Tütüncü, “İlçemizde yeni caddeler açıyoruz, açtığımız caddelerin altyapılarını tamamlıyoruz. Asfalt ve kaldırım işlemleri ile o caddenin güzelliğini sağladıktan sonra da sıra yeşillendirme işlemine geliyor. “ dedi.

Kepez’e özel peyzaj düzenlemesi

Özellikle peyzaj işlemlerinde çok özel temalı düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, “Özel peyzaj düzenlemelerimiz ile bambaşka bir güzelliği mahallelerimize, caddelerimize ve sokaklarımıza taşıyoruz.” diye konuştu. Varsak Bölgesi’ndeki Tansu Çiller Caddesi’ndeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Buranın da altyapı işlemleri tamamlandı, asfalt zemin işlemleri bitti. Yaptığımız refüj çalışmaları ile birlikte bambaşka bir havaya büründü. Burası da portakal ağaçlarıyla yoğun bir şekilde süslenerek,  özel bir caddemiz haline geldi. Kimi caddelere bakıyorsunuz portakal ağaçları, kimi caddelere bakıyorsunuz zeytin ağaçları. Kimi caddeleri de bu bölgenin iklimine uygun ağaçlar süslüyor. “diye konuştu.

Çok daha güzel bir Kepez

Akdeniz Bölgesi’nin iklimine uygun bitkiler ve ağaçlarla yapılan peyzaj düzenlemeleriyle ilçeye farkındalık kazandırma azminde olduklarını dile getiren Başkan Tütüncü,  Akdeniz'in simgesi olması açısından portakal, insanlık tarihi kadar eski bir medeniyet değeri olması bakımından da zeytin ağaçları, cadde ve sokaklarımıza inanılmaz güzel yakışıyor. Önümüzdeki süreçte yeşil seferberliği kapsamında diktiğimiz ağaç sayılarını artıracağız. Yeşil alanlarımızı daha da büyüterek, çok daha güzel bir Kepezi hep birlikte inşa edeceğiz. “ dedi.

Caddede yapılan çalışmalar

Portakal ağaçlarıyla süslenen Tansu Çiller Caddesi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün birinci döneminde çift şeritli yol haline getirilmişti. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, caddenin 8 metre olan genişliği, 20 metreye çıkarılmış, yolun taban zeminin sıkışması için cadde ilk olarak sathi asfaltla kaplanmıştı. Yol tabanı sağlamlaştırılan ve kanalizasyon çalışması tamamlanan 1450 metre uzunluğundaki Tansu Çiller caddesine 5 bin 200 ton sıcak asfalt döküldü. Refüj çalışmaları da tamamlanan caddeye Yeşil Seferberliği kapsamında 110  portakal ağacı fidanı dikildi.

Yalvaç–Akşehir Yolunda Kar Uyarısı Yalvaç ile Akşehir arasındaki Cankurtaran Köy Yolu’nda kar yağışı etkisini sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre yol ulaşıma açık durumda bulunurken, bölgede yer yer buzlanma ve kaygan zemin oluştuğu bildirildi.
Burdur OSB’de mermer fabrikasında kaza: 5 işçi yaralandı Burdur 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir mermer fabrikasında kesim sırasında devrilen bloktan kopan parçaların isabet etmesi sonucu 5 işçi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Burdur'da güvenlik ve koordinasyon masaya yatırıldı Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan başkanlığında düzenlenen toplantılarda, kentin asayiş düzeni ve ilçelerdeki yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde değerlendirildi.
Başkan Başdeğirmen’den Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e destek Eskişehir’in Mihalgazi ilçesinde Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e yönelik hakaret içerikli söylemlere tepkiler sürerken, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Kıyafet üzerinden siyaset yapılmaz, hizmet konuşulur” diyerek kad
AK Parti Antalya: Afetten Etkilenen Çiftçimize Destek Sürecek Antalya’da hortum ve su baskınlarında 2 bini aşkın çiftçinin 9 bin dekar serası zarar gördü; Milletvekili Atay Uslu, devlet desteğinin süreceğini açıkladı.