‘Tüzel bilirkişilik’ İstanbul ve Antalya’da yaygınlaştırılacak


Gündem 25.07.2021 11:00:00 0
‘Tüzel bilirkişilik’ İstanbul ve Antalya’da yaygınlaştırılacak

Adalet Bakanlığınca bilirkişilik sistemi çerçevesinde Ankara’da pilot olarak yürütülen ‘tüzel kişi bilirkişilik’ uygulaması, İstanbul ve Antalya’da da uygulanacak. Uygulama, bilirkişilik sisteminin etkin, verimli ve düzenli şekilde gecikmeden işlemesine katkı sağlıyor.

ANKARA (İGFA) - İnsan Hakları Eylem Planı’nda, çözümü uzmanlık gerektiren konularda başvurulan bilirkişilik müessesesinin etkinliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, özel hukuk tüzel kişilerinin bilirkişilik yapabilmelerine ilişkin Ankara ve Ankara Batı Adliyesi İcra Müdürlüklerinde pilot uygulamanın başladığı 21 Aralık 2020den bu yana pilot uygulama başarılı bir şekilde yürütülüyor.

ZAMAN VE EMEK KAYIPLARINA SON VERİLİYOR

Uygulama ile keşif tarihlerinin belirlenmesi ve raporun hazırlanması sürecinde koordinasyonun sadece bir yetkili ile yapılması, zaman ve emek kaybına da son veriliyor. Böylece raporlar tüzel kişi bilirkişi bünyesinde çalışan uzmanlar tarafından zamanında hazırlanırken işlem sürecinin gecikmeksizin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Pilot uygulama, hatalı ve geciken bilirkişi raporlarından kaynaklanan sorunları da en aza indiriyor.

​Öncelikle taşınmaz değerleme alanında Ankara ilinde başlatılan özel hukuk tüzel kişilerinin bilirkişilik yapabilmelerine ilişkin pilot uygulama, çok yakında İstanbul Anadolu ve Antalya İcra Müdürlüklerine de yaygınlaştırılacak.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı