UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon Chelsea


Gündem 30.05.2021 01:30:00 0
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon Chelsea

UEFA Şampiyonlar Liginde 2020-2021 sezonunun şampiyonu, Manchester Cityyi 1-0 mağlup eden Chelsea oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının finalinde iki İngiliz ekibi, Portekizin Porto kentindeki Dragao Stadında karşı karşıya geldi. Mavi-beyazlı ekip, aradığı golü 42. dakikada bir diğer Alman hücum oyuncusu Kai Havertz ile buldu. Mason Mountun savunmanın arkasına pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Havertz, Edersondan sıyrılarak topu ağlara gönderdi. Şampiyonlar Ligi kariyerindeki ilk golünü atan Havertz, ilk yarının skorunu belirledi: 0-1.

İkinci yarıda Manchester City beraberlik için yüklenirken, Chelsea savunma ağırlıklı bir futbolla devreye başladı. Rakibine gol izni vermeyen Chelsea, mücadeleyi 1-0 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Tarihinde üçüncü kez final oynayan Chelsea, 2012 yılındaki zaferinin ardından ikinci kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Alman teknik direktör Thomas Tuchel de kariyerinin ilk Avrupa kupasını kazandı.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1398753969430728713

Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı Aleyna Tilki doğum gününü sahnede kutladı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yatırım ve yatırımcının yanında
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor
Eti Maden personel alımı yapacak Eti Maden personel alımı yapacak