Ülkede Delta kabusu sürüyor: Son 6 ayın en yüksek vakası


Gündem 5.07.2021 13:00:00 0
Ülkede Delta kabusu sürüyor: Son 6 ayın en yüksek vakası

Rusyada dün günlük COVID-19 vaka sayısı 25 bin barajını geçti. Böylece Ocaktan bu yana en yüksek günlük koronavirüs vakası kaydedilmiş oldu.

Dünya genelinde koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü 5inci ülke olan Rusyada ayrıca salgın sebebiyle 663 kişi hayatını kaybetti. Pandeminin başlangıcından bu yana salgına yakalananların sayısı ise resmi kayıtlara 5 milyon 610 bin 941 olarak geçti.

Almanyadan Rusyaya sert karantina önlemleri

Rusyada Delta varyantı etkisi sürüyor: Son 6 ayın en yüksek vaka sayıları Rusyada artan koronavirüs vakaları sebebiyle Almanya, bu ülkeden gelecek kişilere haziran ayı ortalarında sıkı karantina önlemleri uygulamaya başlamıştı. Rusya ile Türkiye arasındaki seyahat kısıtlamlarıysa 21 Haziran itibariyle kaldırılmıştı. Rus turistlerin tatil amacıyla Antalya ve çevresi, Akdeniz ve Ege Bölgesini tercih ettiği biliniyor.

COVID-19 aşısı geliştiren ilk ülke Rusya
Rusyada Delta varyantı etkisi sürüyor: Son 6 ayın en yüksek vaka sayıları Rusya, Ağustos 2020’de kornavirüse karşı aşı geliştirdiğini duyuran ilk ülke olmuştu. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik V aşısı Aralık 2020’de Rusya’da acil kullanım onayı almış ve Moskova bu alanda bir ilke imza atmıştı.

Viral vektör yöntemiyle geliştirilen ve yüzde 90ın üzerinde etkinliği olduğu açıklanan Sputnik Vye Türkiye Sağlık Bakanlığı da, 2021 Nisan sonunda "acil kullanım onayı" vermişti.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı