Ülkenin ana gündem maddesi normalleşme oluyor


Gündem 2.05.2020 12:59:00 0
Ülkenin ana gündem maddesi normalleşme oluyor

Akdeniz habercisi normalleşme süreci ile ilgili edindiği bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyor...
 
Türkiye, koronavirüs salgınına dair normalleşme sürecini masaya yatırmaya başladı.

Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında istisnasız herkesin merak ettiği soru, "Hayat ne zaman normale dönecek?" oldu. Edinilen bilgilere göre, oluşturulan kurullar normalleşme için kriterleri belirleyecek. Normalleşmenin uygulanmasından ise bakanlıklar sorumlu olacak.

Tüm sorular bir yana Türkiye, koronavirüsle mücadelede olumlu tablo çizmeye devam ediyor. İyimser tabloyla beraber normalleşme çalışmaları başladı. Normalleşme, 5 gün boyunca vaka görülmeyen illerden başlayacak. İstanbul'da sıkı kontrol ise devam edecek.

5 GÜN İÇİNDE VAKA BİLDİRMEYEN İLLERDE NORMALLEŞME BAŞLAYACAK

Normalleşme süreciyle ilgili tüm bakanlıkları ve birçok kurumu ilgilendiren seri kararlar alınması gerekeceği için koordinasyon sağlanacak. Belirlenecek kriterlerin uygulayıcısı bakanlıklar olacak. Başta İçişleri, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman bakanlıkları olmak üzere diğer bakanlıkların görev listeleri hazırlanıyor. Kriterlerin uygulanmasında öncelik son 5 gün içinde vaka bildirmeyen illere verilecek. Bu iller, salgınla mücadelede benzer sonuçlar gösteren komşularıyla yeniden ilişki içinde olabilecek.

HALK SAĞLIĞI EKİBİ KURULDU

Bilim Kurulu'ndaki halk sağlığı uzmanları da salgının yönetimi üzerinde çalışıyor. Bu konuda bir ekip oluşturuldu. Onların yapacağı hazırlıklara göre gevşetme politikaları belirlenecek. Kapalı mekânlardaki ana kurallar, maske zorunluluğu olacak yerler, açılacak işyerleri ve bu işyerlerinde uygulaması zorunlu kuralların hepsi, bu ekip tarafından belirlenerek duyurulacak.

AK Parti’de Teşkilatlarda Büyük Değişim Hazırlığı: 50’den Fazla İl Başkanlığı Masada AK Parti’de teşkilat yapılanmasında kapsamlı değişim süreci başlıyor; Nisan ayında 50’den fazla il başkanının görevden alınarak yeni isimlerin atanması bekleniyor.
YKS’ye 2,4 milyon başvuru: En yaşlı aday 87 yaşında ÖSYM tarafından 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru süreci tamamlandı.
Sillyon’daki Asırlık Yörük Evleri Turizme Kazandırılıyor Antalya Serik’teki Sillyon Antik Kenti’nde bulunan asırlık Yörük-Türkmen evleri restore edilerek turizme kazandırılıyor; yapılardan biri, Kadir İnanır’ın rol aldığı Köprü filmiyle anılan “Kadir İnanır Evi” olarak ziyaretçileri ağı
Antalya merkezli dolandırıcılık operasyonu: 480 bin liralık vurgun Antalya’da kendilerini polis olarak tanıtan 3 şüpheli, yüksek kâr ve banka promosyonu vaadiyle 4 vatandaşı 480 bin lira dolandırdı; düzenlenen operasyonda yakalanan zanlılardan 2’si tutuklandı.
SGK İl Müdürü Balban’dan Hizmet-İş’e Ziyaret Isparta SGK İl Müdürü Bayram Balban’dan Hizmet-İş Sendikası’na Ziyaret