Uludağ İçecek çevresel ayak izini "GES" ile azaltıyor

Uludağ İçecek, geliştirdiği doğa dostu ve çevreci projeler sayesinde her yıl 5 milyon 607 bin kilogram karbondioksitin atmosfere dağılmasına engel oldu. Firma, bu yıl ağustos ayı itibari ile Yenice tesislerindeki 30 bin m2 ‘lik alana kurulacak olan Güneş


Gündem 15.04.2021 11:00:00 0
Uludağ İçecek çevresel ayak izini

BURSA (İGFA) - Endüstriyel faaliyetler, motorlu taşıt kullanımı, ısınma araçları gibi insanın faaliyetleri sonucu oluşan aşırı karbon salınımı, küresel ısınmayı arttıran etkenlerin başında geliyor. Küresel ısınmanın önüne geçmenin en efektif çözümü ise yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek. Özelikle iş dünyasının ve sektörlerin de küresel ısınma ile mücadelede bu tip efektif çözümleri dikkate almaları hayati önem taşıyor. Peki firmalar yenilenebilir enerji kaynakları ile yeteri kadar ilgileniyor mu?   

HER YIL 13 BİN 630 AĞAÇ DOĞAYA DÖNECEK

Türkiyede gazlı içecek denince ilk akla gelen firma olma özeliğini taşıyan Uludağ İçecek, geliştirdiği çevreci ve doğa dostu projeleriyle sektördeki diğer firmalara göre öne çıkıyor. Kurulduğu günden bugüne, 100 yılı aşkın süredir çevre ve toplum için değer üreten adımlarla faaliyetlerini sürdüren firma iklim değişikliği ve etkilerinin bilincinde, yaşanabilir bir dünya için çevresel ayak izlerini sürdürülebilir şekilde azaltmaya yönelik bu güne dek yaptığı çalışmaların karşılığında yıllık 4 milyon kWh’lik iyileştirme ile yılda 2 milyon 492 bin kg eşdeğerindeki karbondioksitin (CO2) atmosfere salınmasını engelledi. 

Uludağ İçecek bunlara ek olarak yenilenebilir güneş enerjisi sistemine geçiş sürecinde de, bu yıl ağustos ayı itibari ile Yenice fabrikasında 30 bin m2 ‘lik bir alana kurulacak olan Güneş Enerjisi Sistemi (GES) ile, 1 yılda tükettiği elektrik enerjisinin yüzde 28’ini GES ile sağlamış olacak. Bu da mevcut iyileştirmelere ek olarak yıllık 5 milyon kWh’lik azalma daha sağlamış olacak ve firma her yıl toplam 5 milyon 607 bin kg eşdeğerindeki karbondioksitin (CO2) atmosfere salınmasını engellemiş ve doğaya en az 13 bin 630 adet ağaç kazandırmış olacak. 

96 BİN METREKÜP ATIK SU GERİ KAZANILACAK

Firmadan yapılan açıklamada "Yenice üretim tesisinde teknik ekibimizin önderliğinde başlattığımız bu çalışmayı tüm lokasyonlarımızda gerçekleştirmeyi ve her yıl artan oranlarda yenilenebilir GES’den yararlanmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 96 bin m3 atık su geri kazanımı elde ederek mavi su ayak izimizin azaltılmasını sağlayacağız. 12. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödüllerinde Platin Ödül almaya hak kazandığımız, üretim hatlarımız boyunca çeşitli noktalardaki iyileştirme çalışmaları ile ham suyumuzun yüksek oranda geri kazanımını sağladığımız projemiz ile Yenice ve Çaybaşı üretim tesislerimizde toplam yıllık ortalama 275 bin m3 suyun geri kazanımı sağlıyoruz" denildi.


Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...
Isparta’da yeni müftü görevine başladı Cumhurbaşkanlığı kararıyla Isparta’ya yeni müftü atandı. Çorum Müftüsü Muharrem Biçer, Isparta müftüsü oldu. Müftü Biçer bu gün görevine başladı. Isp...
Şarkikaraağaç bu kışı doğalgazla geçirecek Isparta’nın merkeze en uzak ilçelerinden birisi olan Şarkikaraağaç ilçemizde doğalgaz hattı döşeme çalışmaları bütün hızı ile devam ediyor.
Prof. Dr. Orhan Değer: Arı havasını hastalarda deneyeceğiz Antalya'da düzenlenen Uluslararası Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayı'nda konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Orhan Değer sunumunda sağlıklı yaşama dair önemli paylaşımlar
BURDUR İÇME SUYU GÖL GEÇİŞİ İSALE HATTI PROJESİNE YAKIN TAKİP Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında, şehir merkezi için hayati öneme haiz Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı.