Üniversite harçlarına zam kararı Resmi Gazetede


Gündem 27.07.2022 18:30:00 0
Üniversite harçlarına zam kararı Resmi Gazetede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın dün imzaladığı yükseköğretim kurumlarında öğrenci katkısı ve öğrenim ücretleri hakkındaki karar, bugün Resmi Gazetede yayımlandı. Karara göre, üniversite ücretlerine yüzde 36 oranında zam geldi.

ANKARA (İGFA) - 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın imzaladığı karara göre, üniversite ücretlerine yüzde 36 oranında zam geldi.

Bilindiği gibi üniversitelerin birinci öğretiminde eğitim alan öğrenciler harç ücretlerinden muaf olsa da ikinci öğretimde okuyan ve uzaktan eğitim alanlar öğrenim ücreti, fakültenin öğretim süresi içinde mezun olmayanlar da katkı payı ödemek zorunda.

Yeni ücretlerde en çok dikkat çeken katkı payları arasında tıp fakülteleri (961 lira), diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri (804 lira), mühendislik ve mimarlık bölümleri (630 lira) geliyor.

İkinci öğretim ve uzaktan eğitimde ise veterinerlik fakültesi 3 bin 471 lira ve pilotaj 6 bin 944 lirayla en pahalı alanlar olarak yer aldı.

Söz konusu karara ve detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor