Üniversite öğrencilerini heyecanlandıran haber! KYK borçları siliniyor mu?


Gündem 12.12.2019 19:18:00 0
Üniversite öğrencilerini heyecanlandıran haber! KYK borçları siliniyor mu?

Başkan Erdoğan “KYK borçları silinecek mi?” sorusuyla ilgili “Öğrencilerin lehine bir adım atacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın KYK borçları için müjde bekleyen öğrencilere yeşil ışık yakması, öğrencileri heyecanlandırdı. Peki üniversite öğrencileri haberi nasıl karşıladı? Öğrencilerin KYK borçları ile ilgili talepleri neler? Detaylar haberimizde.

Başkan Erdoğan, Bilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programa katıldı. Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, KYK kredi borçlarının silinme ihtimaliyle ilgili bir soruya; "Şu anda bu bizim gündemimizde... Değerlendirmesini bütçe görüşmelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da atacağız." dedi.

BAKAN ALBAYRAK DA MÜJDE VERMİŞTİ
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Malatya'dan Trabzon'a birçok ilde KYK borçlarıyla ilgili gençlerden talep gelmesi üzerine çalışma başlattı. Bakan Albayrak, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda müjdeli haberi verdi. Albayrak, "KYK ile ilgili, gençlerimizle ilgili bir çalışma yapıyoruz; üniversiteden mezun olmuş arkadaşların borçlarıyla ilgili, yani bu konuda bir iyileştirme noktasında inşallah" açıklamasını yaptı.

ÖĞRENCİLER MEMNUNİYETLE KARŞILADI
Bakan Albayrak ve Başkan Erdoğan'ın KYK borçları için müjde bekleyen öğrencilere yeşil ışık yakması öğrenciler tarafından heyecanla karşıladı. Öğrenciler "İnşallah KYK borçları kalkar, çünkü ödemede sıkıntı çekebiliriz.", "Borçlar kaldırılırsa çok büyük bir kesim memnun edilmiş olur" yorumlarında bulundu.

Korkuteli’nde 2026 ÇKS Başvurularında Son Hafta Antalya Korkuteli’nde 2026 ÇKS Başvurularında Son Günler: Çiftçilere “Mağduriyet Yaşamayın” Uyarısı
Isparta’da Sahte Polis Dolandırıcılığı: 3 Şüpheli Tutuklandı Isparta’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların hedefi olan iki vatandaş, toplam 1.962.000 TL ve ayrıca 70.472 dolar değerinde paralarını kaptırdı. Olayın ardından yürütülen çalışmalar sonucu şüpheliler yakalandı.
Eğirdir gölü için acil değerlendirme toplantısı Eğirdir Gölü’nde Kritik Toplantı: Vali Erin’den “Sürdürülebilirlik” Vurgusu
Faruk Daşdöner, SÜDER’i Ağırladı: Esnafın Geleceği Konuşuldu SÜDER yönetimi, Halk Otobüsleri Başkanı ve Isparta Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner’i ziyaret ederek hemşehrilerin esnaf camiasıyla bağlarının güçlendirilmesi ve esnafın beklentileri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulu
Isparta’da hunharca cinayet: Fail(ler) peşinde 39 yaşındaki Ferdi Özdemir’in başını bulmak için jandarma komando ve kadavra köpekleriyle kapsamlı arama yapıyor. Vali Erin: “Bu cinayet aydınlatılıncaya kadar bize uyku haram.”