Gündem

Gündem Haberleri

Ural CHP’yi böldü


Gündem 3.07.2020 00:43:00 0
Ural CHP’yi böldü

Antalya’da 6 yıl önce CHP’yi suçlayıp AK Parti’ye geçen ve geçen hafta tekrar CHP’ye dönen Eşref Ural krizi büyüdü. Kılıçdaroğlu’nun rozetini taktığı Ural, istenmeyen adam ilan edildi.

Antalya'da 2014'te CHP yönetimini vatana ihanetle suçlayıp AK Parti'ye geçen ve geçen hafta özür dileyip tekrar CHP'ye dönüş yapan Kepez Belediye Meclis Üyesi Eşref Ural krizi büyüdü. CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz'ın yanına alıp ziyaretine gittiği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu rozetini taktığı Ural'ın partiye geçiş çalışması il başkanlığına takıldı.

İL BAŞKANI KARŞI ÇIKTI
Yaşanan gelişmelerden habersiz olduğunu söyleyen CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, soluğu Ankara'da aldı. Bayar, CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı Bayar, görüşmede eski AK Partili Kepez Belediye Meclis üyesi Eşref Ural'ın, parti geleneği ve hiyerarşisi yok sayılarak CHP'ye üye yapılmaya çalışılmasının ele alındığını belirtti. Bayar, "Partimizden istifa ederken ağza alınmayacak ithamlarda bulunan, tekrar partimize dönme çabaları kamuoyunda, örgüt tabanında büyük tepki uyandıran Ural ile ilgili örgütümüzün ve partililerimizin, görüşlerini Genel Başkanımıza aktardım. Genel Başkanımız gerekli değerlendirmeyi yapacaktır" dedi.

AĞIR SUÇLAMALAR
Ural, CHP'den ayrılırken parti yönetimine ağır ithamlarda bulunmuş ve "Cumhuriyet Halka Partisi, yalan makinelerinin, cahillerin, soytarıların, sonradan görmelerin ve ahlaksızların cirit attığı Bizans tarihine dönüşmüştür" demişti. Ural, ayrıca CHP'nin uluslararası güçler ve FETÖ'cülerle ve bazı AB ülkeleriyle ilkesiz karanlık ilişkileri girdiğini iddia ederek, "CHP hem kendisine hem de ülkesine ihanet etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

GERİ DÖNÜŞ ÖZRÜ
Ural'ın CHP'ye geri dönüşünden Antalya İl Başkanlığı'nın haberinin olmaması ve aynı gün Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de Ankara'da olduğunun ortaya çıkması tepkileri daha da artırdı. Bu tepkileri gören Ural, önceki gün yalı bir açıklama yaparak, 2014'te istifa sürecinde yaptığı açıklamadaki ifadeler nedeniyle CHP'den ve üyelerinden özür diledi. Ural açıklamasında, "2014 Eylül ayında, CHP üyeliğinden istifa ederken kullanmış olduğum dil ve yöneltilen suçlamalar, maksadını aşan ve bir camiayı rencide ederek kırıcı sonuçlar doğurmuştur. Dönemin siyasal konjonktürü içerisinde meydana gelen bu üzücü durum için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm parti emekçilerinden özür dilerim" demişti. Ural'ın makam ve mevki beklentisi ile siyaset yapmadığını ifade etmesi ise dikkat çekmişti.

İSTEDİĞİ KOLTUĞU ALAMADI
EŞREF Ural'ın, Nisan 2020'de, salgın ile mücadele edilirken AK Partili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye WhatsApp'tan mesaj yazıp belediye başkan yardımcılığı görevi istediği Tütüncü'nün ise bu zamansız isteğe ret yanıtı verdiği ortaya çıktı. Ural'ın istediği koltuğu alamayancı istifa ettiği belirlenmişti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?
İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu İnegöl protokolü şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı Tokat Havalimanı'nda Şubat ayında yolcu artışı