Gündem

Gündem Haberleri

Üsküdar’da halk koşusu


Gündem 18.07.2021 15:30:00 0
Üsküdar’da halk koşusu

 Üsküdar Belediyesi, her hafta düzenlemeye başladığı halk koşusu ile de tüm Üsküdarlıları harekete davet ediyor.  

İSTANBUL (İGFA) - Geçtiğimiz hafta ilki düzenlenen halk koşusunda İstanbulun Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen cumartesi günü sosyal medya üzerinden tüm ilçe halkını Pazar koşusuna davet etti. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediye başkan yardımcıları, daire başkanları, müdürler ve belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş saat 08.00 sıralarında Üsküdar Meydanında bir araya geldi. Koşu, Üsküdar meydanından başlayarak, Şemsipaşa, Kızkulesi ve Salacak üzerinden Harem’e kadar devam etti. Ardından koşarak yeniden Üsküdar meydana gelindi. Başkan Hilmi Türkmen de dahil yapabilenler aynı mesafeyi ikinci kez koştular.  Hayli neşeli geçen yazar koşusuna, sadece belediye çalışanları ve vatandaşlar değil zaman zaman Üsküdar’ın sevimli sokak hayvanları da eşlik etti.  

Bir saat kadar süren koşu sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediye yöneticileri ve vatandaşlar Nevmekan Sahil’in bahçesinde buluşarak doyumsuz boğaz manzarası eşliğinde Pazar kahvaltısı yaptı. Etkinlikle Üsküdarlılar hem spor ve koşuyla hareket etme hem de birlikte hoş vakit geçirme imkanı buldu. 

Pazar koşusunu bir gelenek haline getirmeye çalıştıklarını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “ Pandemi sebebiyle biliyorsunuz uzun süre herkes evlerinde kaldı ve toplu etkinliklerimizi yapabilme imkanımız neredeyse hiç yok. Her zaman, benimle birlikte belediyedeki mesai arkadaşlarım ve çok sayıda vatandaş sabah saatlerinde Üsküdar meydanında buluşarak Harem’e kadar koşuyoruz. Tabi bu halk koşumuzun bir diğer özelliği dünyanın belki de en güzel manzarası eşliğinde olması. Koşu sonrası Üsküdarlılarla Nevmekan sahilin bahçesinde bir araya geliyoruz, kahvaltı eşliğinde harika sohbetler ediyoruz" dedi.


Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi ANTALYA'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazası sonrası 5 gün havadan asılı kalan 36 kabin, halatlı sistemin çalıştırılması ile park pozisyonuna alındı.
Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi... Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi...
Edirne'de cinayet Edirne'de cinayet
Edirne'de cinayet Edirne'de cinayet
Kadınlar, yazar Fatma Burçak’la kitabını konuştu Kadınlar, yazar Fatma Burçak’la kitabını konuştu