Üsküdarda kalbe dokunan Osmanlı rüzgârı

İstanbulun Üsküdar ilçesinde, koleksiyoner Yusuf İyilikin uzun ayak çalışmaları sonrası üç kıtaya yayılmış antikacılardan ve ailelerden toplayarak, kaybolan yüz tutmuş Osmanlı kıyafetleri ve aksesuarları ile gündelik hayata yön veren eşyalar Kalbe Dokunan


Gündem 11.04.2021 09:30:00 0
Üsküdarda kalbe dokunan Osmanlı rüzgârı

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Belediyesi, İstanbulluları tarih yolculuğuna çıkaran sanat sergilerine bir yenisini daha eklendi. Koleksiyoner Yusuf İyilikin kıtaya yayılmış antikacılardan, ailelerden toplayıp geri yüklenen kaybolmaya yüz tutan Osmanlı kıyafetleri ve aksesuarları ile gündelik yön veren eşyalardan Kalbe Dokunan İlmek Sergisi Nevmekan Sahilde halkların beğenisine sunuldu. 
 
Gerçekleştirilen serginin açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da katılım sağladı. Vatandaşların maske ve sosyal yürüyüş kuralları ağırlandığı sergide, koleksiyoner Yusuf İyilik, Başkan Türkmen ve Bakan Yardımcısı Yavuza hediyelerini takdim etti. Serginin açılış kurdelesini kesen Başkan Türkmen, sonrasında katılımcılarla birlikte sergi gezdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Osmanlı dönemine ait cemaatlerinin, motif aynalarının muhafaza edilip ya da bozulmuş olanları restore ederek burada tarihçilerin, sanatçıların ve halkımızın hizmetine geri döndüğünü ifade ederek, "Vatandaşlarımız bu zenginliği görecekler ve tarihi olanlıkları bir kat daha art diye düşünüyoruz" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı