UTİB’ten temiz tekstil açıklaması


Gündem 19.06.2021 11:00:00 0
UTİB’ten temiz tekstil açıklaması

UTİB’in ‘Tekstilde Sürdürülebilirlik’ başlıklı toplantısında temiz çevre için, daha fazla geri dönüştürülebilir ürünün ekonomiye kazandırılması gerektiği dile getirildi.

BURSA (İGFA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması öncesinde bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Moderatörlüğünü İlay Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Buray Ay’ın yaptığı toplantıya katılan İpeker Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker ve Dina Vanelli Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Türkün Karaçor, canlı yayında katılımcıların sorularını cevapladı.

İPEKER: VİCDAN MALİYETİ DAHA AĞIR

Son dönemde tekstilde sürdürülebilirlik konusunda çalışmaların artığını kaydeden İpeker Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, “Sürdürülebilirlik için vicdanımızın etrafında şekillenecek bir yolculuk yapmalıyız. Firma olarak sadece yaptırımlar ve müşterilerin talepleri doğrultusunda değil, dünyamıza saygı gösterdiğimiz için sürdürülebilir üretim yapıyoruz. Uluslararası standartlara uygunluk da kriterlerimizin başında yer almaktadır. Firmamıza hammadde girişinde, yüzde 35 yenilebilir kaynaklar ve yüzde 65 geri dönüşümden olmak üzere neredeyse yüzde yüz oranında sürdürülebilir bir portföy sergiliyoruz. Yenilenebilir enerji, bizim için olmazsa olmaz. Bu düşünceden hareketle Ocak ayından beri yüzde 100 yenilebilir enerjiye dönmüş durumdayız. Bu durum, üretimde daha fazla maliyete neden olsa da vicdan maliyeti daha ağır basıyor” şeklinde konuştu.

‘BİOÇÖZÜNÜR ÜRETİME ODAKLANMALI’

Dina Vanelli Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Türkün Karaçor da “Sürdürülebilirlik, bir ürün veya üretim değildir. Seçeceğimiz bir yoldur ve gönülden yapılması gerekir. Biz de bu yolda ilerlerken ev tekstili ürünlerimizde sürdürülebilir ve dönüştürülmüş iplikler ile organik koton ürün gamları üzerinde çalışıyoruz. Tüketilmiş ürünlerin sektöre kazandırılması şeklinde ya da doğaya hiçbir şekilde zarar vermeden bioçözünür üretimler, bizi temiz çevreye yaklaştırabilir” ifadelerini kullandı. 

Dünyadaki karbon salınımının yüzde 10’unun tekstil sektörüne ait olduğunu belirten İlay Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Burak Ay ise “Sektörümüz en çok su tüketen ikinci sektör olma özelliği taşıyor. Buna bağlı olarak harekete geçen üreticilerimiz sayesinde günümüzde, sürdürülebilirlik anlayışının güçlü etkilerini sektörümüzde görebiliyoruz. Tekstilde sürdürülebilirlik biz üreticiler için bir vicdan meselesi konumundadır” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı