Uyuşturucudan tutuklanan sayısı 9'a yükseldi


Gündem 11.06.2020 20:11:00 0
Uyuşturucudan tutuklanan sayısı 9

Antalya'nın Alanya, Manavgat ve Gazipaşa ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden 7'si çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1'i adli kontrolle bırakıldı. Daha önce tutuklanan 2 kişiyle birlikte opersyonda tutuklananların sayısı 9'a yükseldi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, uyuşturucu madde ticaretinin ve kullanımının engellenmesine yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, E.İ., S.S., A.T., E.K., F.P., V.Ö., T.Ç., Ş.K., M.Ş., İ.A. ve O.S.'ye yönelik gözaltı kararı çıkartıldı. Bu kapsamda, Alanya, Manavgat ve Gazipaşa'daki 8 ayrı adrese, 3 ay boyunca devam eden teknik ve fiziki takip sonrası 9 Haziran salı günü eş zamanlı baskın düzenlendi.

Baskınlarda yerli ve yabancı kişilere uyuşturucu ve uyarıcı madde sattıkları tespit edilen 11 şüpheliden 9'u gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 6,9 gram eroin, 1 kilo 216 gram esrar, 70,73 gram metamfetamin uyuşturucu madde, 4 kök kenevir bitkisi, hassas terazi, 3 uyuşturucu kullanma aparatı, 2 tabanca, 3 pompalı tüfek, 3 mermi ve döner bıçağı ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 2'si savcılık talimatıyla tutuklandı.

İşlemleri devam eden gözaltındaki 7 şüpheli ve olayla ilgili daha sonra yapılan çalışmayla yakalanan 1 şüpheli daha bugün işlemlerinin ardından Alanya Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 7'si sulh ceza hakimliğince tutuklanarak Alanya L Tipi Cezaevi'ne gönderilirken, 1'i adli kontrolle bırakıldı. Operasyon kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 9'a yükselirken, 1 kişinin ise halen arandığı belirtildi.

Gazipaşa’da Yaralı Yaban Keçisine Şefkat Eli Gazipaşa’nın Doğanca Mahallesi kırsalında arka ayakları kırık halde bulunan ve köpek saldırısına uğradığı iddia edilen yaban keçisi, DKMP ekiplerince tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından doğal yaşamına bırakılması planlanıyo
Isparta Ticaret Borsası Üyeleriyle Buluştu Isparta Ticaret Borsası’nın düzenlediği istişare toplantısında zirai don, AB Gülyağı tescili, elma ihracatı ve hayvancılıkta yeni teknolojik yatırımlar ele alındı; üyelerle ilişkiler güçlendirildi.
Fikir Isparta, Müteahhitler Birliği’ni ağırladı Sektör buluşmaları kapsamında inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı
Daşdöner’den Esnafa Yakıt Müjdesi” Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner, şoför esnafının en büyük gider kalemi olan akaryakıt sorununa kökten çözüm getirecek projeyi yerinde inceledi.
CHP’li Aliye Coşar: “İçinde Halk olmayan bu bütçeyi reddediyoruz” CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, TBMM Genel Kurulu’nda 2026 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde iktidarı sert sözlerle eleştirdi.