Gündem

Gündem Haberleri

Vakit Yardımlaşma Vakti


Gündem 4.04.2020 01:31:00 0
Vakit Yardımlaşma Vakti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, salgınla mücadelenin sonuna kadar görev yapmak üzere Kepez Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi kurduklarını ve bu merkezde ‘Vakit Yardımlaşma Vakti’ adlı kampanya başlattıklarını duyurdu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, korona virüs (COVİD-19) salgını nedeniyle içinde bulunduğumuz zor günlerin değerlendirmesini yaparak, bu sürecin güçlüklerin paylaşılması, umutların büyütülmesi ile biraz daha rahat geçeceğini söyledi. Başkan Tütüncü, “Daha önce hiç yaşamadığımız türden çok zor günlerden geçiyoruz. Ülkemizi de derinden etkileyen küresel bir salgınla karşı karşıyayız. Bu süreç hepimizi bir şekilde etkiledi, etkileyecek. “ dedi. Tüm insanlığın büyük bir sınavdan geçtiğine değinen Tütüncü, “Belli ki, önümüzdeki birkaç aylık dönem çeşitli güçlüklerle hep birlikte baş etmemiz gereken bir dönem olacak. Bu zor günler elbette ki geçecek. Asla karamsar değiliz. Bu sınavı başaracağımıza inancımız tam. Yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı zirveye taşıyarak toplumsal moralimizi yüksek tuttukça, bu sürecin güçlüklerini paylaştıkça, umudu birlikte büyüttükçe bu zor günleri biraz daha rahat geçireceğiz.” diye konuştu.

Paylaşmayı bilen bir milletiz

“Biz tarih boyu varlığı da yolluğu da paylaşmasını bilmiş bir milletiz.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Bizim geleneğimizde bu güzelliklerin nice örnekleri var. Sevgiyle, saygıyla, birlik ve beraberlik ruhuyla yardımlaşma ve dayanışma bilincimiz bu süreçte en büyük gücümüz. Zor günlerde herkes yanında bir güç arar. Bu dönemde güçlüler zayıflara destek olmalı, hepimiz imkanlarını dara düşen kardeşleriyle paylaşmalı. Belediyemiz bu zor günlerde sahip olduğu tüm imkanlarıyla ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı en önemli öncelik haline getirmiştir.  Bununla birlikte bu ulusal mücadelede bunun tek başına yeterli olmayacağı da bilinen bir gerçek.”

Kepez Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi kuruldu

“Bu sebeple toplumsal yardımlaşmayı ve dayanışmayı harekete geçirmek gerekiyor. Salgınla mücadelenin sonuna kadar görev yapmak üzere Kepez Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Bu merkezde VAKİT YARDIMLAŞMA VAKTİ adlı kampanya başlattık. Kampanyamızla başta büyüklerimiz olmak üzere Kepez'de yaşayan ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize daha fazla maddi ve manevi destek sağlamak, sağlık çalışanlarına ve hastalarımıza yardım etmek istiyoruz. Birbirimize sahip çıkmamız gereken bu büyük dayanışma seferberliği için sizi hem şahsen hem de kurumlarınızla bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Vereceğiniz desteklere şimdiden teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım. Sağlıklı günler dileklerimle Evde Kalın, Sağlıklı Kalın. “ ifadelerini kullandı.

Antalya’da sert rüzgârlar Antalya'da etkili olan yoğun sis ve kuvvetli rüzgar, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek kesimlerde görüş mesafesi yer yer sıfıra düşerken, hızı saatte 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle vatandaşlar ayakta
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay, TİMBİR Yönetim Kurulu Toplantısının onur konuğu oldu Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Şanlıurfa’da yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay onur konuğu olarak katıldı.
COP31 iklim zirvesi’nin kalbi Antalya’da atacak Bakan Murat Kurum, COP31 İklim Zirvesi’nin Antalya’da yapılacağını açıklarken, sosyal konut projesi kapsamında 13 bin 213 yuvayla bugünün kazananının Antalya olduğunu duyurdu.
Sulama havuzu 12 yaşındaki çocuğa mezar oldu Antalya Korkuteli ilçesi Bayat Mahallesi’nde Acı Kayıp: Sulama Havuzu 12 Yaşındaki Çocuğa Mezar Oldu
“Eğirdir’den bir damla su almayacağız” Aksu’dan Isparta’ya içme suyu sağlanmasıyla birlikte Eğirdir Gölü’nden alınan yıllık 13 milyon metreküp suyun tamamen gölde kalacağını açıklayan Vali Erin, “Eğirdir’den bir damla su almayacağız” dedi.