VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA YAPILAN TOPLANTIDA İZOLASYON TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ


Gündem 16.08.2020 19:56:00 0
VALİ ARSLANTAŞ BAŞKANLIĞINDA YAPILAN TOPLANTIDA İZOLASYON TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş başkanlığında, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen İzolasyon Tedbirleri Konulu Genelge kapsamında toplantı yapıldı.

 

İlgili kurum müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda, Pandemi tedbirleri kapsamında izolasyona tabi tutulan kişiler tarafından özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının birebir takibi ve sıklıkla denetlenmesi kapsamında koordinasyonu gerektiren konular görüşüldü.

 

Evde izolasyona tabi tutulan Covid-19 tanılı ya da temaslı vatandaşların, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettiklerinin vurgulandığı genelgede, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığının ciddi anlamda riske atıldığı bu durumun önüne geçilmesi amacıyla Burdur genelinde alınacak önlemler görüşülerek karşılıklı değerlendirmede bulunuldu.

 

Genelge doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yanı sıra, okul müdürleri ve öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve azaları, apartman ve site yöneticilerinden, oluşturulacak "Mahalli Denetim Ekipleri" yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmaları yürütecekler.

 

Ayrıca ilgili bütün kurumların koordinasyonu içerisinde, test sonuçları pozitif olan ve evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymaları, elektronik imkanlarda kullanılmak üzere her türlü tedbirler muhakkak alınarak sağlanacak.

 

Vali Arslantaş genelge kapsamımda yapılan toplantıda yaptığı değerlendirmede; hastalığın yayılımının önüne geçilmesi amacıyla konunun önemine dikkat çekerek, salgınla mücadelede alınan bütün tedbirlerin sahada en etkin şekilde uygulanmasını istedi.

 

Genelge kapsamında Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde oluşturulacak Mahalle Denetim Ekiplerinin bu konuda gereken hassasiyeti en üst seviyede göstermelerini isteyen Vali Arslantaş, yapılan her türlü bilgilendirme ve alınan tedbirlere karşın evde izolasyon yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edilenler hakkında gerekli idari ve adli yaptırımların tavizsiz şekilde uygulanacağını belirtti.

 

Bu süreçte maske, hijyen ve sosyal mesafenin yanı sıra izolasyon tedbirlerininde en hassas şekilde uygulanmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

 

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hakan Başaklıgil, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Körük, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Reha Sermet Aygören, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Müftüsü Enver Türkmen, İdare ve Denetim Müdür Ramazan Şencan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sevinç Sütlü katıldı.

 
 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü