Vali Baruş, ISUBÜ’ye Çalışma Ziyaretinde Bulundu

Uygulamalı eğitimde “Ortak Akıl” sloganıyla 2018 yılından beri eğitim veren Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne çalışma ziyareti gerçekleştiren Isparta Valisi Aydın Baruş, Üniversite yerleşkelerindeki birimlerde incelemelerde bulundu.


Gündem 2.08.2022 19:21:00 0
Vali Baruş, ISUBÜ’ye Çalışma Ziyaretinde Bulundu

Vali Baruş, ISUBÜ Rektörlük binası önünde Rektör Diler, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Dekanlar ve MEYOK Koordinatörü tarafından karşılandı. Rektör Diler tarafından Senato Toplantı Salonunda Üniversite hakkında sunum gerçekleştirildikten sonra Rektörlük Makamına geçip şeref defterini imzalayan Vali Baruş, Ziraat Fakültesi’ne ait ekili dikili alanlarda, seralar ile hayvancılık ünitelerinde ve AR-GE laboratuvarında incelemelerde bulunarak, araştırmacılardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gül ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (GÜLAB) ziyaret eden Vali Baruş, distilasyon ve ekstraksiyon sistemleri hakkında bilgiler aldı.

Vali Baruş, Orman Fakültesi’ne geçerek buradaki orman canlıları (bitki ve hayvanlar) hakkında ilgilerden bilgi alarak uygulamalı laboratuvar ortamlarını inceleme fırsatı buldu.

ISUBÜ Medya Merkezi’ne geçen Vali Baruş, uygulamalı eğitimin yapıldığı ISUBÜ TV ve ISUBÜ Radyo’yu yerinde görerek incelemelerde bulundu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim elemanlarının danışmanlığında öğrencilerin hazırladığı elektromobil aracı DAVRAZ’ı da görme imkânı bulan Vali Aydın Baruş, yaklaşık 350 yarışmacı arasından 9. sıraya yerleşen ISUBÜ DAVRAZ elektromobil aracı ekibini tebrik etti.

Vali Aydın Baruş, Rektör İbrahim Diler başta olmak üzere, bilime verdiği emek ve gayretlerden dolayı, ISUBÜ ailesini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Rektör İbrahim Diler, Vali Aydın Baruş’a ISUBÜ ziyaretinden ve geniş zaman ayırmasından dolayı teşekkür etti.

Vali Baruş üniversite tercihi yapacak öğrencilere mesaj verdi. Vali Baruş, “Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin 2018 yılından bugüne kadar kaydetmiş olduğu başarıları görmek beni mutlu etti. Bir üniversite ne kadar çok başarılı olursa içinde bulunduğu, hizmet verdiği şehirde o kadar hem ekonomik hem de sosyal bakımdan kalkınma açısından ciddi bir ivme kazanıyor. Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olması münasebetiyle hayatın içinde bir üniversite burası. Ekonomik ve sosyal bir hayatın her aşamasında toplumla birlikte hareket ederek şehrin kalkınmasına önemli katkı sağlayacak bir üniversite. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda da bu yapılan düzeltmelerle birlikte, asıl ihtiyaç olan bölümlerin açılması son derece önemli. Bu anlamda 4 yıllık bir süreç içeresinde üniversitemizin ilerleme düzeyi gurur verici bir olay. Kampüs çalışmalarının da hız kazanmasıyla birlikte inşallah üniversitemizin yerleşke açısından da birkaç yıl içerisinde oturmuş düzene sahip olması ile bu ivmenin daha da hızlanacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımıza akademik çalışmalarında ve eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. Buradan tüm tercih yapacak öğrencilerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Uygulamanın içinde ve hayatın içinde olmak isteyen, uygulama ile birlikte kendini daha çok geliştirmek isteyen öğrencililerimiz Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni tercih etsinler. Burada çok güzel barınma ve şehir imkânlarıyla Karşılaşacaklardır. Bu onların yükseköğrenim hayatlarında kendilerinde ciddi avantaj sağlayacaktır. Üniversitemizin başarılarını görmeden karar vermeyin” dedi.


Başkan Büyükkılıç: “Kayseri, bir açık hava müzesi” Başkan Büyükkılıç: “Kayseri, bir açık hava müzesi”
Çiğli Meclisi'nde örnek davranış... Huzur hakları SMA hastasına bağışlandı Çiğli Meclisi'nde örnek davranış... Huzur hakları SMA hastasına bağışlandı
Konya'da yeni dönemin ilk toplantısı Konya'da yeni dönemin ilk toplantısı
İzmir Güzelbahçe’de sahil projesine ilk kepçe İzmir Güzelbahçe’de sahil projesine ilk kepçe
Düzce'de kaza 2 yaralı  Düzce'de kaza 2 yaralı