VALİ BARUŞ'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


Gündem 22.09.2022 22:12:00 0
VALİ BARUŞ

2022 – 2023 eğitim-öğretim yılı değerlendirme toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, okul idarecileri ve okul aile birliği temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“OKUL ÇEVRELERİMİZDE KESİNLİKLE SEYYAR SATICI İSTEMİYORUZ”

Toplantıdaki konuşmasında önemli konulara değinen Vali Baruş “Okullarımızda öncelikli konularımızdan birincisi okul içi ve çevresinin güvenliğinin sağlanması, okul içerisindeki güvenlikten kastımız disiplin anlayışının korunmasıdır. Yani hem çalışanlar arasında, öğretmenler arasında hem de öğrenciler arasında huzurlu bir ortamın sağlanması okul idarelerimizin baş sorumluluklarından birisi. Okul dışındaki güvenlik tedbirleri anlamında da artık bu iş daha çok emniyet, jandarma ve belediyelerimizin ilgilendiren konular. Okul çevrelerimizde kesinlikle seyyar satıcı istemiyoruz.  Okul idarecilerimiz bu konu da gerekli gözlemleri yapacaklar, bu şekilde faaliyette bulunanlar varsa bunları Belediye zabıtası marifetiyle kaldırılmasını temin edecekler.  Şimdi bu alacağımız tedbirleri temel mantığı, temel gerekçesi şudur: Bu çocuklar okula gelip gittikleri müddetçe bize emanet arkadaşlar.  Bu çocuklar sabah evden çıkıp eve dönene kadar bize emanetlerdir.  Onları güvenli bir şekilde eğitim ortamına getirip evlerine ulaştırmanız lazım.  Dolayısıyla bu konuda kimin üzerine sorumluluk düşüyorsa layıkıyla bunu yerine getirmesi gerekiyor.

“OKULLARI ÖĞRETMENLERLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Okul İdaresi ile öğretmenler arasında çok sıkı bir iletişim olacak. Okul müdürlerimiz düzenli aralıklarla öğretmenler toplantısını yapacak, okulla ilgili meseleler sorunlar varsa onları görüşecek. Şeffaf olacak ve öğretmenlerin eleştirilerine açık olacak. Bu okulları beraber yöneteceğiz arkadaşlar. Öğretmenlerimizin de yönettiğimiz konularla ilgili vereceği katkıları, çok değerli düşünceleri olabilir. Öğrencilerimizle karşı karşıya geldiğimiz zaman, öğretmenlerimiz sınıfta derse girdiği zaman öğretmenin yüzünde olumlu bir ifade görmek istiyor. Suratı asık, hayatından bezmiş, efendim dışarıdaki sorunlarını sınıfa taşıyan bir öğretmen istemiyor öğrenciler. Sadece öğretmen gelip 40 dakika ders anlatıp giden bir bilgi aktarıcısı olmayacak, gerektiğinde anne babanın vakarını  arkadaşın yakınlığını kurmamız lazım onlarla ki başarılı bir şekilde eğitim öğretim sürecini yürütelim.

“SINIFLARDA KESİNLİKLE CEP TELEFONU KULLANDIRMIYORUZ”


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...