Vali Yazıcı, ilk ders zilini çaldı

ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 2022- 2023 eğitim ve öğrenim yılının başlaması sebebiyle Özpınarlar Fahrettin Sert İlkokulu'nda düzenlenen programda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek ilk ders zilini çaldı.


Eğitim 12.09.2022 23:16:00 0
Vali Yazıcı, ilk ders zilini çaldı

Vali Ersin Yazıcı, 2022- 2023 eğitim ve öğretim yılının startını, Gürsü mahallesinde iş insanı Fahrettin Sert tarafından yaptırılan Özpınarlar Fahrettin Sert İlkokulu'nda verdi. Eğitim öğrenim yılının açılışının yanı sıra okulun açılışını da gerçekleştiren Vali Yazıcı'ya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik de eşlik etti.

"Bu okulu yaptıran Özpınarlar ailesine teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasına başlayan Vali Yazıcı, “Bu sadece bir para işi değil, bu ülkede parası olan çok insan var. Fakat gönlü güzel olmayanlar bu hayrı başaramıyor. Ben devletim adına Antalyam adına bu teşekkürü sunmak istiyorum. Benim vali olarak 485 bin öğrencimden bir tek isteğim var. Kitap okumak her şeyin başıdır. Mutlak suretle ama mutlaka günde bir miktarda olsa az yada çok kitap okumaya zaman ayırın" dedi.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Vali Yazıcı, "Buradan 35 bin öğretmenime seslenmek istiyorum. Bu şehirde 2 milyon 619 bin kişi yaşıyor. Bu rakamın içinde yaşayan en kıymetlilerini ise 485 bin çocuğumuz oluşturuyor ve onlar size emanettir. Uğruna can verilecek bu kıymetlilerimizi size emanet ediyoruz. Türk öğretmeninin emanete nasıl sahip çıktığını biliyorum. Bu şehrin en kıymetli insanları en kıymetli canlıları size emanettir. Gereğini yapacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardında okulun açılış kurdelesini kesen ve Özpınarlar ailesine teşekkür plaketi veren Vali Yazıcı, ilk ders zilini çalıp sınıfları dolaştı. Programda öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, "Hepimiz okulu çok özledik. Bende öğrenciler kadar özledim okulları. Milli eğitim müdürümüz ile birlikte hemen hemen her hafta iki okula gitmeye gayret ediyorum. Öğretmenlerimize teşvik olmaya, öğrencilerimize bir nebze bile olsa katkı sağlamaya çalışıyorum. Bu nedenle şehrimin her noktasındaki okullara ziyaret gerçekleştiriyorum" dedi.


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı