Valilikten Yalvaç Eski hastane binasını yıkın talimatı


Gündem 7.10.2019 01:05:00 0
Valilikten Yalvaç Eski hastane binasını yıkın talimatı

Valilikten Eski hastane binasını yıkın talimatı...

Şehir merkezinde 2014 yılı Mart ayından bu yana metruk bir şekilde tehlike saçan eski Yalvaç Devlet Hastanesi binası için Isparta Valiliği tarafından ivedi olarak yıkılması talimatı verildiği öğrenildi.

Yeni hastane binasının faaliyete girmesinden sonra yaklaşık 5,5 yıldır atıl vaziyette duran ve depreme dayanıksız olması nedeniyle başka türlü de değerlendirilme imkanı bulunmadığı belirten eski binanın yıkılması için Yalvaç Belediyesi’nin defalarca girişimde bulunmasına karşın bugüne kadar sonuç alınamamıştı.

Isparta Valiliği’nde geçtiğimiz ay yapılan “Metruk binaların yıkımı” konulu toplantıda alınan kararlar gereği, tüm kurum ve kuruluşlara verilen talimatla, “insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve şehir estetiğine uygun olmayan metruk binaların yıkılması” istendi.

Alınan karar doğrultusunda, Yalvaç Belediyesi tarafından daha önce bildirilen metruk binalar arasında yer alan eski hastane binasının da aralarında bulunduğu bu tür binaların en geç 21 Ekim tarihine kadar yıkılmasını isteyen valilik, aksi takdirde görevlerini ihmal eden ilgililer hakkında soruşturma açılacağını bildirdi.

Bu gelişme üzerine, Isparta İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerin yıkım için harekete geçtiği öğrenildi.

Isparta Valiliği’nin kararı üzerine çalışma başlatan Isparta İl Sağlık Müdürlüğü’nün en kısa süre içerisinde yıkım ihalesine çıkmasının beklendiği kaydedildi.

Öte yandan, eski hastane binasının yıkımının ardından bu alanın nasıl değerlendirileceği de merak konusu. Bilindiği gibi, bu alan Sağlık Bakanlığı uhdesinde ve belediye tarafından da imar planında yeşil alana dönüştürülmüş durumda.

ESKİ DOĞUMEVİ BİNASI NE OLACAK?

Öte yandan, benzer duruma sahip eski doğumevi binası için ise herhangi bir yıkım kararı alınmaması şaşkınlıkla karşılandı. Depreme dayanıksız olduğu bilinen ve yine metruk vaziyetteki bu bina için nasıl bir çalışma yapılacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: ÖzYalvaç


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz
Banka değil, ucuz et kuyruğu! Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde