Gündem

Gündem Haberleri

Var mı Efe kadınlara yan bakan?

Aydın’ın Efeler İlçesinde kadınlar ücretsiz açılan kickboks kursuna yoğun ilgi gösterdi. 3 ay sürecek kursta öğrendikleri savunma sporu ile taciz ve şiddete karşı kendilerini koruyabilecek.


Gündem 8.02.2021 16:00:00 0
Var mı Efe kadınlara yan bakan?

AYDIN (İGFA) - Aydının Efeler ilçesinde bir spor salonu işletmecisi, milli sporcu ve aynı zamanda Gençlik ve Spor Konfederasyonu İl Başkanı olan Yaşar Akçaköse (48), kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı duyarlı davranarak kadınların kendilerini savunabilmeleri için tüm kadınların katılabileceği üç aylık ücretsiz kurs açtı. Salı ve perşembe günleri 1 saat 15 dakika süren kursta kadınlarda boks eldivenlerini giyerek kickboks öğreniyor. Şu anda 25 kadının kurs gördüğü salonda kadınlarda istekli ve eğlenceli sporu yaparak hem stres atıyor hemde kendilerini daha güvenli ve güçlü hissediyor.

“KENDİMİ GÜVENDE HİSSEDİYORUM”

Kursa katılan kadınlardan evli ve 1 çocuk annesi Ayten Tay (39), “Kadınların güzel sözler ve iltifatlardan ziyade kendisini daha güzel zinde hissetmesine daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kendime biraz daha fiziksel güçten geçtiğine inanıyorum. Yaşar Hocanın bize sağlamış olduğu bu güzel spordan faydalanmak istedim. Buradan evime giderken, kendime duyduğum güven buraya başladığım andan itibaren daha faklı oldu. Gücümü daha iyi hissediyorum. Evde birçok konuda ağırlık kaldırma veya en basiti bir kavanoz kapağını açmakta eşimden destek almadan yapabilmek ve kendimi fiziksel anlamda biraz daha geliştirmek daha iyi hissetmeme neden oluyor” dedi.

“BURAYA GÜÇLENMEK İÇİN GELDİM”

Ayşenur Turgut (25), “Buraya daha çok güçlenmek için geldim. Kadına şiddet veya kendimi korumak amaçlı buraya katılmak istedim. Daha çok yaşadığımız insanların psikolojisi ve stresini burada daha rahat atabiliyorum. Herkesin gelmesini tavsiye ederim. Buraya katıldıkça daha çok çoğalacağımızı hissediyorum. Kadına şiddet için hep birlikte mücadele vereceğimizi düşünüyorum. Bizler bir kadınız, biz buraya gelsekte gelmsekte bizden korkun.”

“KADINLARI DAHA GÜÇLÜ VE KENDİNİ SAVUNABİLİR HALE GETİRMEK”

Spor salonu işletmecisi Yaşar Akçaköse, “Annelerin veya kadınlarımızın cinayet olayları bizleri duyarsız hale getirmedi. Gençlik ve Spor Konfederasyonu İl Başkanı olarak kadınlar için ne yapabiliriz diye düşündüm. Kadınları daha güçlü ve daha kendilerini savunabilir duruma getirmek için bu yola çıktık. Yaptığımız projeye 25 kadın arkadaşımız katıldı. Kadına şiddet olaylarını biraz daha önleyebilmek açısından daha fazla kitleye sahip olmak istiyoruz. Buraya katılan kadınlardan ben bu işi biraz daha profesyonel yapmak istiyorum  dediklerinde istedikleri hedefe ulaştırmaya çalışıyoruz. 3 aylık zaman zarfında bir kadının birebirde galip geleceğine inanıyorum” dedi.

 

 


ZİYA ZEYNELGİL BELEDİYENİN ÖNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞRLANDI ZİYA ZEYNELGİL BELEDİYENİN ÖNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞRLANDI
Başdeğirmen: Mahallelerimizin hepsine eşit hizmet götürdük Başdeğirmen: Mahallelerimizin hepsine eşit hizmet götürdük
Melikgazi AB Fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı Melikgazi AB Fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'yi kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye'yi kabul etti
Sağlıklı beslenme demans riskini azaltıyor! Sağlıklı beslenme demans riskini azaltıyor!