Vatan Partisi: “HDP’yi kapatarak Diyarbakır annelerinin yüreğini ferahlatalım”


Gündem 6.07.2021 11:00:00 0
Vatan Partisi: “HDP’yi kapatarak Diyarbakır annelerinin yüreğini ferahlatalım”

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Başbağlar Katliamı’nın 28. yıl dönümünde düzenlenen Başbağlar Şehitleri’ni anma programına katıldı. 

ERZİNCAN (İGFA) - Başbağlar Şehitlerini Anma Programı saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım mesaj gönderdi.

Programda; Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, Kemaliye Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar’ın yanı sıra bir çok siyasi parti ve kitle örgütü temsilcisi konuşma yaptı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, konuşmasına şehitleri rahmetle anarak başladı. Bursalı “Bu ateş bütün memleketi yakmıştır ve hepimizin acısıdır. ” dedi. Madımak’ta aydınlarımızı yakanlarla Başbağlar’ı ateşe verenlerin aynı merkezden yönetildiğini söyleyen Vatan Partisi Genel Sekreteri, ABD ve İsrail’i işaret etti. Bursalı, Bugün de ABD’si, İsrail’i, Türkiyemizi hedef almaktadır. Sınırlarımızın hemen ötesine yerleştirdikleri ABD üsleriyle bizi kuşatmaya çalışmaktadırlar. Mavi Vatanımızda gemilerimize namlularını doğrultmaktadırlar.”ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı konuşmasında, Başbağlar ve Diyarbakır anneleri için de HDP’nin bir an önce kapatılması gerekiğini vurguladı.

Başbağlar şehitlerimizin bize bıraktığı mirasın sorumluluğuyla görevlerimize sarılacağız diyen Bursalı, “ilk görev HDP’nin kapatılmasıdır” dedi.  Başbağların hesabını sormak için HDP’nin kapatılması gerektiğini vurgulayan Bursalı şöyle devam etti:  

“Başbağlar Köylümüze kurşun sıkan PKK terör örgütünün partisi HDP’nin meclisimizi işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Kurşunların, cinayetlerin, bölücülüğün partisi, Mehmetçiğimizin ve canlarımızın katili HDP kapatılacak. Teröre özgürlük yok! Mehmetçiğe, köylümüze kurşun sıkma özgürlüğü yok! Anayasa Mahkemesi elini çabuk tutmalıdır. Evlatları kurşuna dizilen Başbağlar annelerimizin, çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır Annelerimizin yüreği o terör partisi HDP kapatılınca ferahlayacaktır. Başbağlar’ın hesabı böyle sorulur. Mehmetçiğimiz ön cephede savaşırken gönlü böyle rahat olur. Başbağlar’dan da ilan ediyoruz, Türk Milleti bu kararı bekliyor.”


“Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız” “Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız”
Milas'ta bulunan para sahibine teslim edildi Milas'ta bulunan para sahibine teslim edildi
Gebze'nin 'Akıl ve Zeka'ları yarıştı Gebze'nin 'Akıl ve Zeka'ları yarıştı
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Yeni müfredatla yeni yaklaşım! Yeni müfredatla yeni yaklaşım!