Vatikan ilk kez mal varlığını açıkladı


Gündem 25.07.2021 13:30:00 0
Vatikan ilk kez mal varlığını açıkladı

Hristiyan Katolik dünyasının merkezi Vatikan, tarihinde ilk kez sahip olduğu mülklerini açıkladı. 50 sayfayı aşan belgelerde, Vatikanın İtalyada 4 bin 51 ve yurtdışında yaklaşık bin 120 mülkü olduğunu gösterdi.

Vatikan, geçtiğimiz günlerde İtalyan işadamları tarafından Londrada lüks bir bina satın almak için bir finansman olayına karışan başta Kardinal Angelo Becciu ile birlikte 10 kişiyi ceza mahkemesine sevk ettiğini duyurmuştu.

Mahkeme öncesi Vatikan, tarihinde ilk kez sahip olduğu mal varlıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, Vatikan’a ait olarak İtalyada 4 bin 51, Londra, Paris, Cenevre ve Lozanda ise yaklaşık bin 120 mülk olduğu aktarıldı.

50 sayfayı aşan belgelerde, İtalyadaki mülklerinin yaklaşık 14ünün piyasa değerinde kiraya verildiği, diğerlerinin ise Kilise çalışanlarına indirimli fiyatlardan kiralandığı belirtildi. Mülklerin yüzde 40ı ise okul, manastır ve hastane gibi kurumsal yapılardan oluşuyor.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor