Yaşam

Yaşam Haberleri

VEFA EKİBİ DENİZLERİ AŞIYOR


Yaşam 1.05.2020 00:38:00 0
VEFA EKİBİ DENİZLERİ AŞIYOR

YAZ aylarında mavi tura çıkan turistlerin vazgeçilmez duraklarından Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Adası'ndaki Kaleköy, koronavirüsle mücadele sürecinde izole bir hayat yaşıyor. Son derece zorlayıcı bir patikadan yaya olarak veya deniz yoluyla ulaşım sağlanabilen Kaleköy'ün sakinlerinin ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından, teknelerle ulaştırılıyor. Sahil Güvenlik personeli, Kaymakamlık görevlisi ve muhtardan oluşan Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, yaş ortalaması oldukça yüksek olan Kaleköy sakinlerinin gıda ve ilaç gibi ihtiyaçlarını aldıktan sonra yaklaşık 20 dakikalık bir deniz yolculuğunun ardından Kaleköy'e ulaşıyor. Vefa ekibini karşılarında görünce duygulanan yaşlılar, onlara teşekkür ediyor.

YALNIZ BIRAKMADI
Üçağız Mahallesi Muhtarı Durali Ali Çavuşoğlu, Kaleköy'de yaklaşık 200 kişinin yaşadığını, buraya genelde denizden ulaşımın sağlandığını söyledi. Bölgede yaşayanların büyük çoğunluğunu ise 65 yaş üstü vatandaşlar oluşturuyor. Desteklerden faydalanan 70 yaşındaki Mustafa Tülü ise "Salgının ardından evimize kapandık. Sağ olsun Vefa ekipleri ilaçlarımızı, ekmeğimizi getiriyor. Devletimiz bizi Kaleköy'de bile yalnız bırakmıyor" diye konuştu. 69 yaşındaki Sürcan Tülü de "En büyük mutluluğumuz evimizin penceresinden denizi izlemek. İhtiyaçlarımızı karşılayan ekiplere minnettarız" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu
İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar" İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar"