Gündem

Gündem Haberleri

Vicdansızlar aranıyor


Gündem 3.05.2020 21:07:00 0
Vicdansızlar aranıyor

Antalya’da çöplerin arasında yeni doğmuş bebeğin ölü bulunmasının ardından jandarmanın özel ekibi gece gündüz titiz çalışma yürütüyor. 26 bin saatlik görüntü inceleme altına alındı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Büyükşehir Belediyesi Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi çalışanlarının, 26 Nisan'da toplanan çöplerin atıldığı alanda bir bebeğin cansız bedenini bulması üzerine çalışma başlattı. Üzerinde göbek bağı bulunan ve erkek olduğu belirlenen bebekle ilgili çalışmanın titizlikle yürütülmesi için Jandarma Asayiş Suç Araştırma Timi (JASAT), istihbarat ve olay yeri incelemeden oluşan 40 kişilik özel ekip oluşturuldu.

24 İŞÇİYLE GÖRÜŞÜLDÜ
Bebeğin doğumunun hastanede gerçekleşmiş olma ihtimalini göz önünde bulunduran ekipler, Antalya ve ilçelerindeki hastanelerde yeni doğumlarla ilgili de araştırma yürütüyor. Tesisin çöp topladığı bütün konteynerlerde ve çevresinde araştırma başlatan ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarının kayıtlarını tespit ediyor. Bebeğin cansız bedeninin bulunduğu gün geri dönüşüm tesisine 68 kez çöp boşaltma işlemi yapan çöp kamyonunda çalışan 24 işçiyle tek tek görüşüldü. Bir ipucu bulmak için bu işçilerle mahalle ve sokaklardaki çöp konteynerlerine tek tek bakılıyor.


26 BİN SAATLİK KAYIT
Çöp konteynerlerinin bulunduğu alanlardaki iş yeri ve binalara ait 250 güvenlik kamerası ile 26 Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kamerası görüntülerini mercek altına alan ekipler, kayıtları büyük dikkatle izliyor. Gece gündüz aralıksız sürdürülen çalışmalarda 26 bin saatlik kamera görüntüleri inceleniyor. En ufak bir detayı dahi kaçırmak istemeyen ekipler, bazen dakikalarca görüntüler üzerinde istişare ediyor. Gördükleri detaydan sonuca ulaşmak için aynı görüntüyü saatlerce tekrar izleyen ekipler, çöp toplayan üç işçinin ifadeleri doğrultusunda 6 mahallede de çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Başkan Sekmen, Kadın Zirvesi’nde İbradı’yı Cumhurbaşkanına tanıttı İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, AK Parti Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi’nde İlçesini Temsil Etti
Alacabel’de kar yağışı başladı Antalya Konya arası Alacabel’de kar yağışı etkili olurken, sürücülere buzlanma ve kaygan zemin uyarısı yapıldı. Yetkililer, zorunlu olmadıkça yola çıkılmamasını ve kış lastiği–zincir hazırlığının mutlaka tamamlanmasını istedi.
AK Parti’nin Antalya’daki Kurucu Kadrosu buluştu Kurucu İl Başkanı Habib Alkan’ın öncülüğünde bir araya gelen AK Parti Antalya kurucuları, dava adamlığının fedakârlık, kardeşlik ve kararlılık üzerine kurulu manevi ruhunu yeniden hatırladı.
Doğum İzni 24 Haftaya Çıkıyor, Ev Kadınlarına Emeklilik mi geliyor ? Türkiye’de doğum oranlarının düşüşe geçmesi üzerine hükümet, aileyi ve doğumu desteklemeye yönelik kapsamlı bir reform paketini tamamladı. Kadınların doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılmasını içeren düzenleme, bu ay içind
DSİ'ye ait kepçenin çalınıp define arandığı iddiası Burdur'da çalışma yapan Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait kepçe kimliği belirlemeyen şahıslar tarafından çalınarak define arandığı iddia edildi.