Vodafone Türkiye ilk çeyrekte büyüdü


Gündem 23.07.2021 11:30:00 0
Vodafone Türkiye ilk çeyrekte büyüdü

Vodafone Türkiye, 2021-2022 mali yılının ilk çeyreğinde büyümesini sürdürdü.

İSTANBUL (İGFA) - Nisan-Haziran 2021 dönemine ait ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan şirket, servis gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,6 artırdı. Vodafone Türkiyenin servis gelirleri mali yılın ilk çeyreğinde 3,9 milyar TLye ulaştı. 

İlk çeyrekte, Vodafone Türkiyenin mobil abone sayısı 24 milyonu aşarken M2M (Makineler arası iletişim) dahil toplam mobil abone sayısı ise 26,6 milyona ulaştı. Şirket, faturalı abone sayısını geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 1,1 milyon artış ile 15,7 milyona çıkardı.  

Türkiyenin 81 ilinde 24 bini aşkın 4.5G iletişim noktası ile hizmet veren Vodafone Türkiye böylece 4.5Gde en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü.

Vodafone Türkiye CEOsu Engin Aksoy 2021-22 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını şöyle değerlendirdi: “Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mali yılımızın birinci çeyreğinde servis gelirlerimizi %19,6 artırarak istikrarlı büyümemizi sürdürdük. Ülkemizin dijitalleşmesinde en önemli adımlardan biri 5G olacak. Beklentimiz önümüzdeki yıl 5G ihalesinin yapılması ve 2023 yılında da 5G teknolojisinin kullanıma sunulması yönünde. Yeni nesil kapsamamızla müşterilerimiz için 10 kata kadar daha yüksek hız, daha fazla bağlantı sayısı ve daha düşük gecikme süresi sağlayabileceğiz."


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı