Gündem

Gündem Haberleri

WhatsApp’tan yeni uygulama


Gündem 29.05.2021 12:00:00 0
WhatsApp’tan yeni uygulama

Ani gelişen meteorolojik afetlere karşı ‘cepten’ ve WhatsApptan erken uyarı sistemi geliyor. Mülki amirler ve vatandaşlar mesaj yoluyla uyarılacak.

İklim değişikliğine bağlı taşkın ve sel gibi afetler ile ultraviyole ışınları gibi aşırı sıcaktan kaynaklanan zararlardan korunmak için, “cepten” ve WhatsApptan online erken uyarı modeline geçiliyor. Uygulama ile birlikte illerde bulunan mülki idare amirleri WhatsApp’tan, “Sayın valim iliniz yoğun yağış alıyor, iki saat sonra sel, taşkın riski var” diye alarma geçirilecek.

Yaşlı ve kronik hastalığı bulunan riskli gruptaki vatandaşlar da aynı kanallar üzerinden, “Sıcaklık yüksek, hava kalitesi olumsuz, dışarı çıkma, tedbir al” şeklinde uyarılacak. Milliyet Gazetesinde yer alan habere göre TBMM İklim Araştırma Komisyonu’na iklim değişikliği zararlarına karşı, “erken uyarı modeli” projesini sunan Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Didem Evci Kiraz, Aydın’da pilot uygulamanın yapıldığını ve başarılı olduklarını açıkladı.


Taner Acar'dan mitinge davet Taner Acar'dan mitinge davet
İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret