Yabancı öğrencilerden İzmir Foçaya ziyaret


Gündem 30.10.2021 13:30:00 0
Yabancı öğrencilerden İzmir Foçaya ziyaret

Konak Mimar Sinan Ortaokulu’nun ev sahipliğinde İzmir’e gelen 22 öğrenci ve 11 öğretmen, Erasmus+ projesi kapsamında Foça’yı ziyaret ettiler.

İZMİR (İGFA) - ‘‘Art is Everywhere’’ (Sanat Her Yerde) adıyla 2019 yılında Türkiye, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İspanya, Portekiz ve Bulgaristan okulları ortaklığında başlatılan bu proje kapsamında düzenlenen gezide, İzmir'e bağlı Foça’nın antik tarihinden ve Akdeniz’e yayılarak birçok medeniyetleri şekillendirmesinden çok etkilendiler.

Foça Belediyesi Başkan Yardımcısı Göksel Acar tarafından karşılanan misafirler, karşılıklı hediyeler vererek memnuniyetlerini belirtti. Foça’nın mimari ve tarihi dokusunu rehber arkeologlar eşliğinde gezip, Siren Kayalıklarına uzanan bir tekne turu yaptılar.

Grup, Erasmus+ programı kapsamında Avrupa tarafından desteklenen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen bu projeye ait bir hareketliliğin bir parçası olarak İzmir şehir merkezi, Kemalpaşa ilçesi, Efes, Meryem Ana, Maket Köy ve Şirince Köyü ziyaretleri yaptı.


Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret
İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi
Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak Karacabey Boğazı’nda deniz suyu kalitesi bu tesis ile artacak