Yalvaç’a 200 konutluk TOKİ projesi için Ak Parti-Belediye işbirliği


Gündem 9.01.2020 20:20:00 0
Yalvaç’a 200 konutluk TOKİ projesi için Ak Parti-Belediye işbirliği

Yalvaç’a 200 konutluk TOKİ projesi için Ak Parti-Belediye işbirliği Konut sorunu yaşanan ilçemiz için bugün güzel bir gelişme haberi geldi.

Hükümet tarafından başlatılan sosyal konut projesine Yalvaç’ın da dahil edilmesi için Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer başkanlığındaki Ak Parti heyeti bugün Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü’yü makamında ziyaret ederek görüştüler ve bu konuda işbirliği halinde çalışmayı kararlaştırdılar.


Bugün saat 13.00 civarında gerçekleşen ziyarette Özer’in yanı sıra Ak Partili belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. TOKİ Başkanlığı’yla yapılan görüşmeler çerçevesinde, Yalvaç’a 200 konutluk bir TOKİ projesi gerçekleştirilmesi konusunda söz aldığını belirten Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer, konunun detaylarıyla ilgili Başkan Tütüncü’yle görüş alışverişinde bulundular. İmar Müdürlüğü, Yalvaç Mal Müdürlüğü ve Tapu Kadastro’da da konuyla ilgili görüşmeler gerçekleştiren heyet, halihazırda Kızılca Mahallesi’nin ilerisinde bulunan ve hazinede TOKİ alanı olarak tescil ettirilen alanı değerlendirdiler.

Alternatif alanları da inceleyerek hızlı bir şekilde arsa sorununu çözme konusunda anlaşan taraflar, en kısa sürede Yalvaç Belediyesi’nden TOKİ’ye talep yazısının yazılması ve gerekli girişimlerin yapılması için de görüş birliğine vardılar.

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Özer, “İlçemiz için bu güzel gelişmeyi sizin aracılığınızla müjdeleyebiliriz. Bir süredir yaptığımız görüşmelerin ardından son olarak TOKİ Başkanıyla yapılan istişarenin ardından, Yalvaç’ımıza 200 konutluk bir TOKİ projesi için söz aldık. Bu noktada, proje talebi ve yer tahsisi için Yalvaç Belediyesi’yle ve Yalvaç Malmüdürlüğü’yle görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Sağolsun başkanımız da gerekli duyarlılığı göstererek, her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade etti. Bürokraside yapılacak iş ve işlemlerle ilgili olarak da her türlü çalışmayı biz takip edeceğiz. Milletvekillerimizin desteğiyle, başkanımızın desteğiyle ve bizlerin de katkısıyla inşallah Yalvaç’a sosyal konut projesinden ilk etapta 200 konutu kazandırmış olacağız. Hükümetimizin bu projesi çok uygun şartlarla, alım gücü düşük vatandaşlarımızın konut sahibi olmasına imkan tanıyor. 10.000 TL peşinat ve 800 TL taksitle vatandaşlarımızı sunulan bu imkandan Yalvaçlı hemşehrilerimizin de yararlanması çok önemli. Bunun yanında, Yalvaç Belediyemizin toplu konut projesi de yapılacak; hükümetimizin sosyal konut projesi de Yalvaç’ta uygulanacak. İnşallah, Yalvaç’taki konut sorunu önümüzdeki birkaç yıl içerisinde çözüme kavuşmuş olacaktır. Bu noktada TOKİ Başkanlığımıza, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve bürokrat arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren kolları sıvadık, çalışmaya başladık, Yalvaç olarak birlik ve beraberlik içerisinde inşallah bu projeyi halkımıza kazandıracağız. Gelişmeleri halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Yığılca'da Ahmet Alkan farkı Yığılca'da Ahmet Alkan farkı
YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler YASAV Başkanı Eren’den gençlere altın öğütler
Başkan Eren’den gençlere altın öğütler Başkan Eren’den gençlere altın öğütler
3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi 3 ilde 2 suç örgütü daha çökertildi